Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing wegdek Heilaarstraat

Vernieuwing wegdek Heilaarstraat

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Provincie

Plaats

Weg

N132

Wat en waarom?

Nieuwe rijweg in asfalt

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft plannen om het wegdek van Heilaarstraat N132 in Beerse over een afstand van 400 meter. De baan krijgt een vernieuwde rijweg in asfalt tussen de kruispunten Albertstraat en Peerdekensstraat.  De toplaag van het wegdek wordt afgefreesd en terug aangelegd met een nieuwe laag asfalt. Daarna worden nieuwe wegmarkeringen aangebracht. Op vraag van het lokaal bestuur van Beerse worden er in deze zone ook fietssuggestiestroken aangebracht. Het vernieuwde wegdek zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers verbeteren. 

Timing en impact?

Welke hinder zal er zijn voor het verkeer?

De rijwegvernieuwing op de N132 wordt gedurende vijf weekdagen uitgevoerd, volgens deze principes: 
Er wordt overdag gewerkt, vanaf ’s morgens vroeg. 

  • Tijdens deze werkweek is de werkzone afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. Er geldt een omleiding vanuit Merksplas richting Beerse langsheen het kanaal (Polendam) en Den Hout.
  • De fiets- en voetpaden in de werfzone blijven steeds toegankelijk
  • Bestemmingen in de werfzone zullen moeizaam bereikbaar zijn met gemotoriseerde voertuigen tijdens de werkuren overdag. Zeker tijdens en vlak na het aanbrengen van het asfalt en de fietssuggestiestroken, is het onmogelijk om de rijweg te betreden. Bewoners en bezoekers parkeren hun voertuig dan in de dichtstbijzijnde zijstraat.
  • De zijstraat Busselen blijft tijdens de werkuren bereikbaar via de achterliggende onverharde weg van en naar Den Hout.
  • Bij vuilnisophaling vragen wij om dit op de dag van de ophaling voor 06.00u aan de straat klaar te zetten. De aannemer zorgt dan voor de verzameling, eerste werk ’s morgen.

Asfalteringswerken zijn erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.

Contacteer ons

Contact
Afdeling Wegen en Verkeer Antwerpen, district Vosselaar
Telefoon
014 47 30 00

Contactformulier