Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorbereidende werken in Spermaliestraat

Voorbereidende werken in Spermaliestraat

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N325

Wat en waarom?

Veiligere Spermaliestraat voor alle weggebruikers

Vanaf eind november 2021 voeren het Agentschap Wegen en Verkeer, Aquafin, de gemeente Middelkerke, Farys en de Middenkustpolder voorbereidende werken uit voor de herinrichting van de Spermaliestraat (N325) en haar zijstraten in Middelkerke. 

  • De gemeente verbreedt de Spermaliestraat: hierbij zullen de bomen en afsluitingen in de onteigende zone, tussen huisnummer 150 en de Loviestraat worden verwijderd. 
  • De aannemer werkt aan de nutsleidingen in de Loviestraat en aansluitend in de Spermaliestraat, tussen het kruispunt met de Fleriskotstraat en de Klein Kasteelstraat.

Eigenlijke herinrichting na voorbereidende werken

De verschillende partners van het project werken samen om de Spermaliestraat in Middelkerke veiliger in te richten, voor alle weggebruikers. Om de Spermaliestraat opnieuw in te richten, worden er eerst voorbereidende werken uitgevoerd. Daarna kan de echte herinrichting starten.

Nieuw zicht voor Spermaliestraat

  • Het fietspad vanuit Slijpe wordt verlengd in de richting van het centrum van Middelkerke. Zo kunnen fietsers veilig naar Middelkerke-Dorp fietsen.
  • De riolering en het wegdek van de Spermaliestraat wordt vernieuwd vanaf de Sint-Willibrorduskerk tot aan het kruispunt met de Fleriskotstraat.
  • De riolering en het wegdek van het Oudstrijdersplein, van het kruispunt met de Westendelaan en van de Gas- en Watervlietstraat worden ook vernieuwd.
  • De inkokering van het Graningategeleed wordt gesaneerd.
  • De nutsmaatschappijen vernieuwen de leidingen in de hele projectzone.

Timing en impact?

Voorbereidende werken starten vanaf 22 november

Op maandag 22 november 2021 starten de voorbereidende werken.

Bekijk het tabblad 'Timing en fasering' voor meer informatie over de voorbereidende werken en de werken aan de nutsleidingen.

Eigenlijke herinrichting later

De eigenlijke herinrichting van de Spermaliestraat vindt later pas plaats, als alle voorbereidende werken achter de rug zijn. Van zodra de startdatum gekend is, zal dat op deze webpagina worden meegedeeld.