Overslaan en naar de inhoud gaan

Geplande werven

Geplande werven

Datum

Status

Gestart

Provincie

Plaats

Weg

R2
A12
N101
N180
N70

9. R1: bouw bypass

Werken van Lantis. De Oosterweelwerken vervangen het viaduct van Merksem tot een verdiepte Ring met Ringparken. Omdat het verkeer moet kunnen blijven rijden tijdens de werken, wordt een bypass of tijdelijke snelweg aangelegd. Zo blijft tijdens de werken het verkeer op de snelweg en weg uit de woonwijken van Deurne en Merksem.

Meer info

10. R2: onderhoud/renovatie Beverentunnel 

Een totaalrenovatie van de Beverentunnel dringt zich op. De renovatie vangt aan vanaf juli 2024. De voorbereidende werken aan de omleidingsroute starten vanaf 12 april 2024.

Meer info

11. Structurele heraanleg Malagastraat en aanleg fietspad Hamburgstraat

Werken van Port of Antwerp-Bruges. Het project masterplan fietsinfrastructuur investeert meer dan 40 miljoen euro in vlotte en veilige toegankelijkheid van het Antwerpse havengebied met de fiets.

Meer info

12. Aanleg warmtenet N180 Noorderlaan (door Stad Antwerpen en Fluvius, vanaf najaar 2024)

In de haven is er al een warmtenet tussen afvalverwerkingsbedrijf Indaver en Boortmalt, in samenwerking met Port of Antwerp-Bruges. Stad Antwerpen breidt dat warmtenet nu uit, zodat er meer bedrijven in de haven, appartementsgebouwen in de wijken Rozemaai en Luchtbal en openbare gebouwen en scholen in de buurt op kunnen aansluiten.

Meer info

Overzicht wegenwerken havengebied update januari 2024