Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken aan kruispunt Mechelsesteenweg (N1) met Neerveld

Werken aan kruispunt Mechelsesteenweg (N1) met Neerveld

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beƫindigd

Provincie

Plaats

Weg

N1

Wat en waarom?

Betonnen rammelstroken vervangen door asfalt

In het weekend van 22 tot 24 oktober 2021 voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) enkele aanpassingswerken uit aan het kruispunt van de Mechelsesteenweg (N1) met Neerveld in Kontich. Het kruispunt werd in het voorjaar van 2020 heraangelegd. Door het vele zware vrachtverkeer op dit kruispunt zijn de boordstenen rond de betonnen rammelstroken er al verzakt. Dat gaan we nu herstellen door het beton weg te breken en te vervangen door asfalt.

Timing en impact?

1 weekend hinder voor Neerveld

De aannemer van AWV voert de werken uit tijdens een weekend, van vrijdag 22 oktober om 20u tot zondagavond 24 oktober.

Neerveld is tijdens het volledig weekend afgesloten van de Mechelsesteenweg voor het gemotoriseerde verkeer. De industriezone Blauwe Steen is daardoor tijdelijk niet bereikbaar via Neerveld. De bedrijven in deze zone blijven wel steeds toegankelijk via de Duffelsesteenweg en Singel.

Omdat ook het fietspad langs de Mechelsesteenweg aan de zijde van Neerveld afgesloten is, voorzien we een corridor op de rijbaan voor de fietsers, zodat zij veilig langs de werken kunnen passeren. Fietsers van en naar Neerveld moeten omrijden via de Blauwesteenstraat.

Opgelet: asfalt- en betonwerken zijn steeds erg weersgevoelig. Ten gevolge van de weersomstandigheden kan de huidige planning nog wijzigen.

Vragen?

Contact
Wegen en Verkeer Antwerpen

Contactformulier