Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanpassingen aan fietsoversteken rond kerk van Ekeren vanaf 3 april

Aanpassingen aan fietsoversteken rond kerk van Ekeren vanaf 3 april

Van maandag 3 tot en met vrijdag 14 april voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aanpassingen uit aan de fietsoversteken rond de kerk in Ekeren, ter hoogte van Markt (N114), de De Beukelaerlaan (N114a) en de Frans Harrewijnlaan. De ingrepen moeten de fietsveiligheid rond de kerk verhogen. Tijdens de werken volgt het gemotoriseerd verkeer een omleiding.

Momenteel hebben de oversteekplaatsen ter hoogte van de kerk een rode kleur, waardoor het lijkt alsof het fietsverkeer voorrang heeft. Dat is echter niet het geval. Die verwarring kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Daarom vervangt AWV vanaf 3 april de betonstraatstenen van de fietsoversteken door grijze klinkers. Ze brengt eveneens nieuwe markeringen aan die de voorrangsregels moeten verduidelijken. Daarnaast wordt het dubbelrichtingsfietspad ter hoogte van het kruispunt van de Steenstraat met het Klein Hagelkruis verbreed.

Werken in twee fases

De werken starten op maandag 3 april 07.00 uur en duren tot en met vrijdag 14 april 17.00 uur. De aannemer werkt in twee fases. Tijdens de eerste fase, van 3 tot en met 7 april, kan het gemotoriseerd verkeer enkel van de De Beukelaerlaan naar de Veltwijcklaan of Dorpstraat rijden. Tijdens de tweede fase, van 11 tot en met 14 april, kan het autoverkeer enkel via de Veltwijcklaan of via Markt de Steenstraat bereiken.

Verschillende omleiding voor plaatselijk en doorgaand verkeer

Er zijn in totaal vier verschillende omleidingen voorzien, twee per fase voor plaatselijk en doorgaand verkeer. 

Tijdens de eerste fase van de werken volgt het doorgaand verkeer een omleiding via de rotonde aan de Biestheuvellaan – Veltwijcklaan – Jos Craeybeckxlaan – Jaak van Haesendonckstraat of via Boerendijk – Bilderdijkstraat – Schoonbroek – Sprangweelstraat – Groot Hagelkruis – Ferdinand Verbieststraat. Het lokaal verkeer rijdt om via Markt – Groot Hagelkruis – Van de Wouwerstraat – Klein Hagelkruis – Beenhouwerstraat – Steenstraat. Daarvoor worden enkele straten tijdelijk dubbelrichting gemaakt. Het betreft de Steenstraat tussen Groot Hagelkruis en Markt en tussen de Beenhouwerstraat en Klein Hagelkruis, Klein Hagelkruis tussen Van de Wouwerstraat en de Steenstraat, als ook de Frans Harrewijnlaan vanaf de De Beukelaerstraat.

Tijdens de tweede fase passeert het bovenlokaal verkeer via de Ferdinand Verbieststraat – Groot Hagelkruis – Sprangweelstraat – Schoonbroek – Bilderdijkstraat – Boerendijk of via de Jaak van Haesendockstraat – Jos Craeybeckxlaan – Veltwijcklaan. Voor het plaatselijk verkeer richting de Dorpstraat is een omleiding voorzien via de Ferdinand Verbieststraat – Groot Hagelkruis. Wie de Veltwijcklaan wil bereiken, rijdt via het Kristus Koningplein – Alfons Jeurissenstraat. Voor het plaatselijk verkeer maakt de aannemer de De Beukelaerlaan dubbelrichting.

Meer info

De werken zijn afhankelijk van het weer. Bij regenweer bestaat de kans dat de huidige planning wijzigt. De meest actuele info is steeds beschikbaar via de website www.wegenenverkeer.be/antwerpen.