Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanpassingen aan fietspad Beerstraat (N102) in Meerhout

Aanpassingen aan fietspad Beerstraat (N102) in Meerhout

Vanaf 11 april voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) enkele aanpassingen uit aan het fietspad langs de Beerstraat (N102) in Meerhout. In het kader van fietsveiligheid verlegt de aangestelde aannemer het fietspad en richt hij een nieuwe oversteekplaats in. De werken duren tot en met 28 april. Er is een omleiding voorzien voor het gemotoriseerd verkeer.

“Dagelijks maakt schoolgaande jeugd intensief gebruik van het fietspad langs de Beerstraat. Om de fietsveiligheid en het rijcomfort te verbeteren, voert AWV enkele aanpassingen uit. Tussen het kruispunt met de Oude Vorstsebaan en met de Veldstraat verlegt het agentschap een stukje van het fietspad. AWV richt ook een nieuwe oversteekplaats in, met een suggestiestrook om de oversteek te accentueren. De klinkerverharding wordt eveneens opgebroken en vervangen door asfalt”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

Werken duren ongeveer drie weken, omleiding voorzien

De werkzaamheden starten op dinsdag 11 april om 06.00 uur en duren tot en met vrijdag 28 april 16.00 uur. Gedurende die periode is verkeer op de N102 niet mogelijk. Er geldt een omleiding via de rotonde N102/N126 - Kiezel - Winkelom - Molseweg - Zuiderring - Borgerhoutsendijk - Oude Tramstraat - Molsebaan. Het openbaar vervoer volgt ook een omleiding. De hulpdiensten kunnen de werfzone wel steeds passeren en ook voor voetgangers en fietsers (met fiets aan de hand) is er steeds doorgang. 

Meer info

De werken zijn afhankelijk van het weer. Bij regenweer bestaat de kans dat de huidige planning wijzigt. De actuele info is steeds beschikbaar via de website www.wegenenverkeer.be/meerhout.