Overslaan en naar de inhoud gaan

Asfalteringswerken E403 tussen Aalbeke en grens met Henegouwen vanaf 22 mei

Asfalteringswerken E403 tussen Aalbeke en grens met Henegouwen vanaf 22 mei

Vanaf maandag 22 mei voert het Agentschap Wegen en Verkeer plaatselijke asfalteringswerken uit op de E403 tussen Aalbeke, net na het verkeerscomplex E403/E17, en de grens met Henegouwen, dit over een afstand van zo’n 4,5 kilometer en in beide richtingen. De werken duren volgens de huidige planning tot vrijdag 2 juni.

In een eerste fase zal plaatselijk worden gewerkt aan het wegdek in de richting van Doornik vanaf maandag 22 mei tot vrijdag 26 mei. Het wegdek aan de zijde richting Brugge wordt aangepakt van dinsdag 30 mei tot vrijdag 2 juni. Alle data zijn onder voorbehoud van goede weersomstandigheden.

Hinder

Tijdens de werkzaamheden zal steeds zowel de trage rijstrook als de pechstrook worden ingenomen. Het verkeer zal tijdens de werken dus over slechts één in plaats van twee rijstroken rijden. Richting Doornik vanaf maandag 22 mei tot vrijdag 26 mei en richting Brugge vanaf dinsdag 30 mei tot vrijdag 2 juni. Alles onder voorbehoud van goede weersomstandigheden. Er zal ook een snelheidsbeperking van 70 km/u gelden.

Voor de werken richting Doornik gaat eveneens de af- en oprit komende van Frankrijk dicht voor alle verkeer. Er zal een omleiding gelden via de twee binnenlussen van het complex E403/E17 om zo de parallelweg te bereiken. Via deze weg kan het verkeer vervolgens zijn bestemming richting Doornik verder zetten.

Meer weten?

Actuele informatie over het project vindt u op wegenenverkeer.be/kortrijk.