Overslaan en naar de inhoud gaan

Dag- en nachtwerken op drie Leuvense gewestwegen

Dag- en nachtwerken op drie Leuvense gewestwegen

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 17 april 2023 met werken op vier locaties in Leuven. Op de Aarschotsesteenweg (N19), Tiensesteenweg (N3) en de Tiensevest en Diestsevest op de Leuvense ring (R23) wordt een nieuwe laag asfalt aangelegd. De werken worden overdag en ’s nachts uitgevoerd en duren 6 dagen. Omwonenden houden best rekening met geluidshinder, voornamelijk tijdens de freeswerken. Voor gemotoriseerd verkeer worden omleidingen voorzien.  

Nieuwe laag asfalt op vier locaties

Op vier locaties in Leuven wordt het wegdek vernieuwd. De werken starten op de Aarschotsesteenweg, waar op 17 en 18 april tussen de Leuvense ring en het viaduct van Wilsele in beide richtingen wordt gewerkt. Hierna volgt de weghelft richting het Joanna-Maria Artoisplein op de Diestsevest op 19 april, tussen de Oostertunnel en het plein. Aan de Tiensevest wordt op 20 april gewerkt tussen de Oostertunnel en Tiensepoort op de weghelft richting de Tiensepoort. Deze werken vallen samen met de herinrichting van de Tiensepoort, wat voor minder hinder zorgt. Ten slotte wordt de Tiensesteenweg op 21 en 22 april in beide richtingen aangepakt tussen de Leuvense ring en de Spoordijk.  

Omleidingen voor gemotoriseerd verkeer 

Voetgangers en fietsers kunnen de werfzones steeds veilig passeren. Gemotoriseerd verkeer volgt de aangeduide omleidingen. De Aarschotsesteenweg wordt twee nachten volledig afgesloten, het verkeer rijdt dan via de Leuvense ring, Nieuwe Mechelsesteenweg en E314. Tijdens de nachtwerken op de Diestsevest en Tiensevest, waarbij beide volledig afgesloten worden, wordt een omleiding via de Leuvense ring in de andere rijrichting voorzien. Ten slotte wordt ook de Tiensesteenweg gedurende 24 uur volledig afgesloten. Het verkeer volgt dan de omleiding via Spoordijk en de Leuvense ring.  

Meer informatie over de omleidingen is terug te vinden op onze website

Comfortabeler rijden rond het centrum van Leuven 

De werken vinden zowel overdag als ’s nachts plaats. De aannemer freest de oude asfaltlaag weg en brengt er een nieuwe laag asfalt met nieuwe markeringen aan. Daardoor kunnen bestuurders zich na afloop van de werken opnieuw comfortabeler verplaatsen van en naar het centrum van Leuven.