Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedeeltelijke vernieuwing fietspad Antwerpsesteenweg (N12) richting Turnhout in Malle vanaf 3 april

Gedeeltelijke vernieuwing fietspad Antwerpsesteenweg (N12) richting Turnhout in Malle vanaf 3 april

Vanaf maandag 3 april voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwingswerken uit aan het fietspad langs de Antwerpsesteenweg (N12) richting Turnhout in Malle. De werfzone situeert zich tussen het kruispunt met de Nijverheidsstraat en notariaat Nouwkens. Het betonnen fietspad wordt opgebroken en vervangen door een fietspad in asfalt. De werken duren tot en met vrijdag 14 april.

Een betonnen kasseistrook van het fietspad langs de N12 in Malle vertoont verzakkingen. Om de fietsveiligheid te garanderen op deze belangrijke schoolroute, zorgt AWV voor een gedeeltelijke vernieuwing. Over een afstand van ongeveer 200 meter, van het kruispunt met de Nijverheidsstraat tot notariaat Nouwkens, wordt een nieuw fietspad aangelegd in asfalt. Het nieuwe fietspad is twee meter breed. Een tussenberm van 1,3 meter in beton en gras, waar de gemeente achteraf een haag op voorziet, zorgt voor een veilige afscheiding van de rijbaan.

Werken tijdens paasvakantie

De werken vinden plaats van maandag 3 tot en met vrijdag 14 april. AWV voert de ingrepen tijdens de paasvakantie uit omdat het om een schoolroute gaat. Zo ondervindt de schoolgaande jeugd die dagelijks intensief gebruikmaakt van het fietspad, geen hinder van de werken. Het autoverkeer zal eveneens weinig hinder ondervinden. Tijdens de werken wordt de rechterrijstrook richting Turnhout ingenomen. Het verkeer dat naar Turnhout rijdt, passeert over de versmalde middenstrook. Het verkeer richting Antwerpen rijdt zoals altijd over de rijstrook in de andere richting. 

Omleiding voor uitzonderlijk vervoer

De N12 is een belangrijke route voor uitzonderlijk vervoer en voor grote transporten van en naar het bedrijventerrein van Malle. Dat zal wel hinder ondervinden van de werken. Aangezien het verkeer richting Turnhout via een versmalde rijstrook passeert, geldt een omleiding via de N12 - Zoerselbaan - Oostmallebaan om zo weer de N12 te bereiken. Uitzonderlijk vervoer richting Antwerpen ondervindt geen hinder.

Meer info

De werken zijn afhankelijk van het weer. Bij regenweer bestaat de kans dat de huidige planning wijzigt. De meest actuele info is steeds beschikbaar via de website www.wegenenverkeer.be/malle.