Overslaan en naar de inhoud gaan

Hinder op Zuiderring (N71) in Mol door werken ter hoogte van Simonsebrug

Hinder op Zuiderring (N71) in Mol door werken ter hoogte van Simonsebrug

Vanaf maandag 24 april voert een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) structurele herstellingswerken uit op de Zuiderring (N71) in Mol aan de Simonsebrug. Dat is de brug over het kanaal Dessel-Kwaadmechelen. De werken zullen in twee fases verlopen en wellicht tot midden mei duren: eerst wordt gewerkt in de richting van Geel, daarna in de richting van Lommel. Het verkeer in beide richtingen kan blijven passeren, maar over versmalde rijstroken en met een tijdelijke snelheidsbeperking van 50 km/u. AWV verwacht voornamelijk tijdens de spitsuren hinder op deze drukke verbindingsweg tussen Mol en Lommel.

Aan de Simonsebrug moeten enkele dringende structurele herstellingswerken gebeuren. De waterdichting van de brug is plaatselijk in slechte staat. Dat leidt tot waterinsijpeling waardoor betonschade ontstaat. Op twee locaties binnen de volledige werfzone voert de aannemer daarom werken uit tot op de betonstructuur van de brug. Zo voert hij eerst boringen uit om de toestand van de brug verder te analyseren, om vervolgens te bepalen welke specifieke herstellingen noodzakelijk zijn. Vervolgens herstelt hij de brugdekplaat. Ook de waterdichting, beschermlaag en onderlaag moeten in deze zones vervangen worden. Vervolgens komt er een nieuwe toplaag in asfalt.

Verkeer over versmalde rijstroken

De werken starten vanaf maandag 24 april en zullen wellicht tot half mei duren. Om de werken te kunnen uitvoeren, wordt de brug gedeeltelijk afgesloten en het gemotoriseerd verkeer ter hoogte van de werfzone over twee versmalde rijstroken geleid. Er blijft dus verkeer in beide richtingen mogelijk, maar bestuurders moeten rekening houden met vertraagd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen ongehinderd de brug blijven passeren.

Plaatselijke herstellingen Zuiderring

Tijdens dezelfde periode zal een aannemer op enkele locaties op de Zuiderring nog plaatselijke asfaltherstellingen uitvoeren. Het verkeer rijdt ter hoogte van de werfzones over één rijstrook. Deze locaties liggen niet in de onmiddellijke omgeving van de Simonsebrug en zullen weinig hinder veroorzaken. 

Weersgevoelig

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/mol.