Overslaan en naar de inhoud gaan

Krijgsbaantunnel (R11) in Borsbeek afgesloten voor technische ingrepen tijdens nacht van 11 op 12 april

Krijgsbaantunnel (R11) in Borsbeek afgesloten voor technische ingrepen tijdens nacht van 11 op 12 april

Tijdens de nacht van 11 op 12 april voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) enkele technische ingrepen uit in de Krijgsbaantunnel (R11) in Borsbeek. AWV test onder andere het communicatieplatform tussen de tunnel en het Vlaams Verkeerscentrum. De Krijgsbaantunnel wordt daarom één nacht afgesloten. Er geldt een omleiding via de Antwerpse ring (R1).

In geval van incidenten is het cruciaal dat het Verkeerscentrum de Krijgsbaantunnel zo snel mogelijk kan afsluiten om de veiligheid te garanderen. Tijdens de voorbije nachtelijke onderhoudssluitingen ondervond AWV enkele technische problemen bij het afsluiten van één van de twee tunnelkokers. De oorzaak is een storing in de communicatiekanalen tussen de tunnel en het Vlaams Verkeerscentrum. Een aannemer voert daarom enkele tests uit om te weten waar de storing zich bevindt en om het probleem vervolgens op te lossen.

Hinder beperkt, omleiding via ring Antwerpen

Om grondig te kunnen testen, sluit AWV de volledige tunnel tijdens de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 april, van 21.00 tot 05.00 uur. Er geldt een omleiding via de Antwerpse ring (R1) - afrit Berchem. AWV verwacht dat de hinder eerder beperkt zal zijn.

Meer info

De actuele info is steeds beschikbaar via de kalender van de tunnelsluitingen op de website van het Vlaams Verkeerscentrum.