Overslaan en naar de inhoud gaan

Kruispunt Boomsesteenweg met Pierstraat twee dagen onderbroken voor ingreep aan verkeerslichtenregeling

Kruispunt Boomsesteenweg met Pierstraat twee dagen onderbroken voor ingreep aan verkeerslichtenregeling

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert op 3 en 4 april werken uit aan het kruispunt van de Pierstraat met de Boomsesteenweg (N177) in Aartselaar. Het betreft de plaatsing van led-verlichting in de verkeerslichteninstallatie. Het kruispunt wordt daarom overdag twee dagen afgesloten. Er geldt een omleiding.

Om de verkeersveiligheid op het drukke kruispunt van de Pierstraat met de Boomsesteenweg te verhogen, vervangt AWV de led-verlichting van de verkeerslichten en enkele elektrische onderdelen in de palen. De nieuwe verlichting moet bijdragen aan een betere zichtbaarheid voor alle weggebruikers. De gemeente Aartselaar voert tegelijk asfalteringswerken uit aan het wegdek. Ook Fiberklaar voert werken uit in de werfzone.

Kruispunt afgesloten, gemotoriseerd verkeer volgt omleiding

De aannemer werkt gedurende twee dagen, op maandag 3 en dinsdag 4 april, telkens van 09.00 tot 15.00 uur. Om de ingrepen in alle veiligheid uit te voeren, neemt hij het kruispunt volledig uit dienst. Er geldt een omleiding via de Boomsesteenweg – Langlaarsteenweg. Na 15.00 uur is het kruispunt opnieuw toegankelijk. Fietsers en voetgangers kunnen de werfzone steeds passeren.