Overslaan en naar de inhoud gaan

Kunststoffen platen moeten glasdallen Jan de Vostunnel (A112) beschermen tegen vandalisme

Kunststoffen platen moeten glasdallen Jan de Vostunnel (A112) beschermen tegen vandalisme

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plaatst vanaf maandag 17 april platen over de koepels op het dak van de Jan de Vostunnel (A112) in Antwerpen. De platen moeten de glasdallen die in de koepels zitten beschermen tegen vandalisme. De werken zullen 20 werkdagen duren en geen hinder met zich meebrengen.

Het tunneldak van de Jan de Vostunnel heeft een 700-tal koepels, opgebouwd uit glasdallen. Die glasdallen hebben te lijden onder vandalisme: door het glas met harde voorwerpen in te slaan, breken de dallen af en vallen ze soms in de tunnelkokers. Om de verkeersveiligheid te garanderen, plaatst AWV vanaf maandag 17 april platen in kunststof over de koepels. De werken duren 20 werkdagen en zullen geen hinder met zich meebrengen. De werken zijn wel afhankelijk van het weer. Bij regenweer bestaat de kans dat de huidige planning wijzigt. 

Totaalrenovatie tunnel past binnen studie Ringpark Zuid

AWV heeft gekozen voor het afdekken van de koepels als tijdelijke veiligheidsmaatregel. De studie over de aanleg van Ringpark Zuid onderzoekt namelijk de totaalrenovatie en verlenging van de Jan de Vostunnel, waarbij de glasdallen hoogstwaarschijnlijk tot het verleden zullen behoren. Om het tunneldak in tussentijd op te fleuren, bekijkt AWV in samenwerking met Stad Antwerpen de mogelijkheden om deze platen een creatieve toets te geven.