Overslaan en naar de inhoud gaan

Prins Boudewijnlaan en Boniverlei in Edegem krijgen nieuwe asfaltlaag

Prins Boudewijnlaan en Boniverlei in Edegem krijgen nieuwe asfaltlaag

Vanaf maandag 6 september voert het Agentschap Wegen en Verkeer achtereenvolgens onderhoudswerken uit aan het wegdek van de Prins Boudewijnlaan (N173) en de Boniverlei (N171) in Edegem. De werken op de Prins Boudewijnlaan worden volgende week uitgevoerd, de week daarna volgen de werken op de Boniverlei. De vernieuwing van het wegdek zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers verbeteren.

Vanaf maandag werken op Prins Boudewijnlaan
Van maandag 6 tot en met vrijdag 10 september krijgt de rijweg van de Prins Boudewijnlaan richting Kontich een nieuwe asfaltlaag. De werfzone situeert zich tussen de Ingenieur Haesaertslaan en Kattenbroek. Het doorgaand verkeer op de Prins Boudewijnlaan richting Kontich wordt op de rijstroken richting Antwerpen gezet. Ter hoogte van de Leroylaan steekt het verkeer door naar de andere weghelft waar er één rijstrook in elke rijrichting is en dit tot aan Kattenbroek.
 
Op het kruispunt van de Drie Eikenstraat zijn de rijbewegingen beperkt. Aan de kant van het UZA kan het verkeer de Drie Eikenstraat alleen uitrijden, maar niet inrijden vanop de Prins Boudewijnlaan. Daarom loopt er een omleiding naar het UZA Edegem via de Groeningenlei en de Doornstraat voor verkeer vanuit Edegem of Kontich en via de R11 en de Doornstraat voor het verkeer vanuit Antwerpen. Onderstaand plan verduidelijkt de tijdelijke verkeersmaatregelen op het kruispunt Drie Eikenstraat met de Prins Boudewijnlaan.

Boniverlei vanaf maandag 13 september afgesloten
De asfaltvernieuwing op de Boniverlei tussen de kruispunten Hovestraat en Kontichstraat is gepland van maandag 13 tot en met vrijdag 17 september. Gedurende die periode wordt de Boniverlei vanaf het kruispunt met de Hovestraat tot aan het kruispunt met de Kontichstraat volledig afgesloten voor het verkeer. De kruispunten zelf vallen niet in de werfzone. Doorgaand verkeer volgt een omleiding in beide richtingen via de Hovestraat, de Trooststraat en de Kontichstraat.
 
Geen hinder voor fietsers en voetgangers
Tijdens beide asfalteringswerken is er nauwelijks hinder voor fietsers en voetgangers. Zij passeren de werfzone via het fiets- of voetpad. Wanneer het nieuwe asfalt wordt aangelegd, is oversteken tijdelijk wel niet mogelijk.

PRINS BOUDEWIJNLAAN EN BONIVERLEI IN EDEGEM KRIJGEN NIEUWE ASFALTLAAG