Overslaan en naar de inhoud gaan

Sint-Annatunnel drie dagen afgesloten voor onderhoudswerken aan roltrappen

Sint-Annatunnel drie dagen afgesloten voor onderhoudswerken aan roltrappen

Op maandag 22, dinsdag 23 en woensdag 24 november voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) onderhoudswerken uit aan de roltrappen van de Sint-Annatunnel (Voetgangerstunnel) in Antwerpen. De tunnel wordt hiervoor telkens afgesloten tussen 07.30 uur en 18.00 uur. Voetgangers en fietsers kunnen de Schelde oversteken met het Sint-Annaveer of via de Kennedyfietserstunnel. “De werken zijn absoluut noodzakelijk om enerzijds de veiligheid en anderzijds de bedrijfszekerheid van de roltrappen te kunnen garanderen”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. 

Onderhoud roltrappen Linkeroever

Van maandag 22 tot en met woensdag 24 november vinden er grondige onderhoudswerken plaats aan de roltrappen van de Sint-Annatunnel op Linkeroever. De onderhoudsbeurt omvat de volgende werken:

•    Grondige inspectie van de mechaniek
•    Vervangen van gebroken geleidingsbussen (deze houden de traptreden stabiel en op hun plaats)
•    Vervangen van gebroken klinknagels
•    Inkorten kettingen handleuningen
•    Afsteken kritische tandwielen 
•    Onderhoud van de aandrijving en reductiekast
•    Vernieuwen van verenpakket van de remmen
•    In kaart brengen verborgen gebreken en noodherstelling van deze gebreken
•    Ook de wekelijkse tredenwissel die normaal op donderdag plaatsvindt, zal volgende week op woensdag uitgevoerd worden.

Tunnel drie dagen afgesloten

Omdat er aan alle vier de roltrappen op Linkeroever gewerkt zal worden, is het niet mogelijk om een veilige doorgang te voorzien voor de tunnelgebruikers. Daarom wordt de tunnel tijdens de onderhoudswerken afgesloten. De planning van de werken werd afgestemd op de uurregeling van het Sint-Annaveer. Voetgangers en fietsers worden aangeraden om gebruik te maken van deze gratis veerdienst. Het veer vaart tussen de steiger aan het Frederik Van Eedenplein en het ponton aan het Steen. Fietsers kunnen ook omrijden via de Kennedyfietserstunnel.

>> Uurrooster veerdienst Sint-Anna 

Filmopnames

Volgende week zal een productiehuis filmopnames maken op de Sint-Jansvliet, het plein voor de Sint-Annatunnel op Rechteroever. Omdat de tunnel afgesloten zal zijn, zal het productiehuis van de gelegenheid gebruiken maken om ook in de tunnel enkele scènes te draaien.