Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanpassingen aan Ringlaan ter hoogte van kruispunt met Bredabaan

Aanpassingen aan Ringlaan ter hoogte van kruispunt met Bredabaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N1

Van 7 tot en met 28 november voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit op de Ringlaan in Merksem, ter hoogte van het kruispunt met de Bredabaan (N1). We verlengen de linksafslagstrook richting N1 en het betonnen wegdek maakt plaats voor een nieuw wegdek in asfalt. De werken vinden plaats tussen huisnummers 8 en 34. Ook de doorsteek tussen beide richtingen op de Ringlaan wordt onthard en omgevormd tot een stuk groene berm.

Wat en waarom?

Meer verkeersveiligheid en een betere doorstroming

Om de verkeersdoorstroming op de Ringlaan te verhogen, verlengen we de linksafslagstrook richting Bredabaan, van de Kasterveldenstraat tot aan het kruispunt. Daarnaast moeten de werken ook de verkeersveiligheid verhogen. Het betonnen wegdek wordt vervangen door asfalt. De doorsteek op de Ringlaan net voor het kruispunt ontharden we en nemen we mee op in de groene berm. 

Timing en impact?

Ringlaan richting Bredabaan afgesloten, omleiding voorzien

Gedurende de periode van de werken kan het gemotoriseerde verkeer niet doorrijden op de Ringlaan richting Bredabaan. Van de Kasterveldenstraat tot aan het kruispunt is de baan afgesloten. Er is een omleiding voorzien via de Catershoflaan - Dokter Maurice Timmermanslaan - N1. Ook de bussen van De Lijn volgen een omleiding. Fietsers en voetgangers kunnen te allen tijde de Ringlaan passeren. 

Asfalteringswerken zijn erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op deze pagina.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Antwerpen

Contactformulier