Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanpassingen Tijsmanstunnel en Sint-Antoniusweg ter hoogte van kruispunt met Ploegweg

Aanpassingen Tijsmanstunnel en Sint-Antoniusweg ter hoogte van kruispunt met Ploegweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N404
R2

Vanaf maandag 7 november start het Agentschap Wegen en Verkeer met enkele wegenwerken in het Antwerpse havengebied. Voor de inrit van de Tijsmanstunnel richting Nederland leggen we een toerit aan voor hulpdiensten. Daarvoor wordt de invoegstrook voor het verkeer komende van de oprit van de Scheldelaan tijdelijk ingekort. De werken zullen naar alle waarschijnlijkheid beëindigd zijn op vrijdag 18 november.

Een week later, op maandag 14 november, starten we met enkele aanpassingen op de Sint-Antoniusweg (N404), ter hoogte van het kruispunt met de Ploegweg en de R2. Twee linksafslagstroken in de richting van Nederland (voor de brug) over de R2 worden aangepakt. Tegelijk verlengen we  de rechtsafslagstrook op de Sint-Antoniusweg. Beide ingrepen moeten de verkeersveiligheid en -doorstroming richting de Beverentunnel en richting Nederland ten goede komen. Tijdens de werken is op de N404 één rijstrook ingenomen. De werken duren tot en met vrijdag 25 november.

Wat en waarom?

Toerit hulpdiensten Tijsmanstunnel

Opdat de hulpdiensten sneller op hun bestemming kunnen geraken, leggen we een extra toerit aan voor de inrit van de Tijsmanstunnel richting Nederland. Concreet gaat het over de zijberm en de Tijsmanstunnel-West, ter hoogte van kilometerpunt 86,4. De nieuwe toerit zal in de toekomst worden afgesloten met een slagboom voor doorgaand verkeer.

Betere verkeersdoorstroming op en rond Sint-Antoniusweg

De verkeerssituatie op de Sint-Antoniusweg ter hoogte van de aansluiting op de Ploegweg en de R2 is vandaag niet optimaal voor doorgaand verkeer richting de Beverentunnel en Liefkenshoektunnel. Om de verkeersveiligheid en een vlotte doorstroming van het verkeer te garanderen, passen we de twee linksafslagstroken voor de brug, over de R2, aan. Zo sluit de linkerrijstrook op de Sint-Antoniusweg aan op de meest linkse rijstrook op de brug. Vervolgens schuift de rechterrijstrook op de N404 op richting middenberm, om aan te sluiten op de andere linksafslagstrook op de brug. Daarnaast wordt de rechtsafslagstrook richting de Ploegweg/R2-Beverentunnel op de Sint-Antoniusweg verlengd. Beide ingrepen moeten voor een vlottere afwikkeling van het verkeer op de Sint-Antoniusweg zorgen tijdens de spitsuren.

Timing en impact?

Inkorting oprit Scheldelaan, één rijstrook ingenomen op N404

Voor de aanleg van de toerit voor hulpdiensten aan de Tijsmanstunnel, zal de invoegstrook voor verkeer komende van de oprit Scheldelaan tijdelijk worden ingekort. Ook op de Sint-Antoniusweg kunnen de werken voor de nodige hinder zorgen, voornamelijk ter hoogte van het kruispunt. Gedurende de periode van de werken is op de N404 één rijstrook ingenomen. 

Bij slecht weer of door onvoorziene (technische) omstandigheden op de werf is het mogelijk dat de planning wijzigt. De meest actuele info is steeds beschikbaar op deze pagina.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Antwerpen

Contact