Overslaan en naar de inhoud gaan

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Provincie

Plaats

Weg

N10

Beurtelings verkeer in zone 1

In de zone tussen de Brandestraat en het kruispunt Steenbeek met Gangelberg (zone 1) legt de aannemer eerst de gescheiden riolering aan en aansluitend start de bovenbouw. Het beurtelings verkeer zal afhankelijk van waar er exact wordt gewerkt, telkens worden aangepast.

Vanaf maandag 12 februari geldt deze verkeerssituatie in zone 1:

 • Beurtelings verkeer tussen de kruispunten Hemelshoek/Vruchtelei en Gangelberg/Steenbeek. 
 • De zijstraten Hemelshoek, Vruchtelei en Gangelberg blijven doodlopen op de N10. 
 • Fietsers blijven de huidige fietsomleidingen volgen.

Werfzone tussen kerkhof Berlaar-Heikant tot aan kruispunt Gangelberg met Steenbeek (zone 2) afgesloten

Op dinsdag 2 mei 2023 startten de riolerings- en wegenwerken tussen het kruispunt Steenbeek met Gangelberg en het kerkhof Berlaar-Heikant (zone 2). Door de vele werken die gelijktijdig gebeuren in zone 2, is het noodzakelijk om deze zone volledig af te sluiten.

Door de opgelopen vertragingen tijdens de nutswerken en de vele regen tijdens de rioleringswerken, kan de wegopbouw pas starten na de winterprik vanaf februari/maart 2024. Naar verwachting zal alles klaar zijn tegen het zomers bouwverlof in 2024

Omleiding in beide richtingen

De omleiding via Steenbeek/Berlaarbaan en Houwstraat loopt sinds 2 mei 2023 in beide richtingen.

 • De zijstraten Smidstraat, Kegelstraat en Heidestraat lopen dood op de N10. De Kegelstraat kan enkel gebruikt worden voor plaatselijk verkeer (zie kaart in groen kader onderaan).
 • De Heidestraat evenwijdig met de N10 zal doodlopen op de Smidstraat vanaf huisnummer 109. Dit omwille van het verbreden van de gracht in de Heidestraat. Enkel lokale bewoners kunnen er nog passeren langs de werf. Ook het schoonheidssalon op de hoek van de Smidstraat blijft steeds te voet bereikbaar via de Smidstraat komende van Berlaar-centrum.

Deze extra verkeersmaatregelen gelden:

 • In Steenbeek/Berlaarbaan en Houwstraat geldt een snelheidsbeperking van 50km/u.
 • Er staan tijdelijke verkeerslichten aan het kruispunt Berlaarbaan met Houwstraat.

Fietsers volgen omleidingen

 • Er loopt een fietsomleiding in beide richtingen via de Sander de Vosstraat, Gangelberg en Vruchtelei. Vruchtelei blijft dus altijd bereikbaar voor fietsers.
 • Fietsers tussen de kruispunten Hemelshoek/Vruchtelei en Gangelberg/Steenbeek:
  • Richting Heist-op-den-berg mogen fietsers op de weg rijden, want tussen Sander de Vosstraat en Vruchtelei is de rijstrook een fietstraat. Vanaf Vruchtelei kunnen fietsers het nieuwe fietspad gebruiken.
  • Richting Lier mogen fietsers op de weg rijden, want tussen Gangelberg en Hemelshoek is de rijstrook een fietsstraat. Vanaf Hemelshoek kunnen ze het nieuwe fietspad gebruiken.
 • Vanaf het kruispunt Gangelberg/Steenbeek volgen fietsers de omleiding via Steenbeek, Steenstraat, Kattegracht en Houwstraat en dit in beide richtingen. 
 • De nieuwe fietspaden in Berlaar-Heikant zelf zijn aan beide kanten klaar en kunnen in gebruik genomen worden.

Bereikbaarheid woningen en handelaars in afgesloten werfzone

Te voet of met de fiets aan de hand blijft je woning altijd bereikbaar. Zie je de werken naderen tot voor jouw woning of oprit, parkeer dan jouw wagen tijdig buiten de werfzone. Zo geraak je niet ingesloten.

Handelaars blijven maximaal bereikbaar. Wanneer dat niet het geval is, contacteert de aannemer de handelaar persoonlijk of via een briefje in de bus.

Enkel voor bewoners, plaatselijk verkeer, laden en lossen en de bereikbaarheid van de handelaars wordt een toegang voorzien via de Kegelstraat. Sinds 13 november wijzigde de situatie hier deels.

 • tussen de Kegelstraat en het kruispunt Gangelberg met Steenbeek geldt voor lokaal verkeer eenrichtingsverkeer richting Lier.
 • tussen de Kegelstraat en het kerkhof Berlaar-Heikant geldt tweerichtingsverkeer met een knip in het midden. Afhankelijk van waar gewerkt wordt, moet je inrijden via de Kegelstraat of via het centrum van Berlaar-Heikant. De aannemer start aan de kant van de Kegelstraat en schuift op richting Berlaar-Heikant.

Wees steeds aandachtig voor het werfverkeer en de arbeiders op de werf en pas je snelheid aan.

Openbaar vervoer

Door de werken past ook De Lijn haar dienstregeling aan. Meer specifiek voor lijnen 570 en 571. Meer informatie vind je op de website van De Lijn.