Overslaan en naar de inhoud gaan

Asfaltwerken op N70 in Lokeren

Asfaltwerken op N70 in Lokeren

Algemeen Overzicht

Datum

Plaats

Weg

N70

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert vanaf maandag 11 mei enkele dagen asfaltherstellingen uit aan  het kruispunt van de Gentse Steenweg (N70) met de Eksaardebaan in Lokeren. Tijdens de werken blijft verkeer mogelijk op de N70, maar zal de Eksaardebaan afgesloten zijn van de N70.  AWV kiest voor een verkeersluwere periode om deze hinderlijke werken uit te voeren. Op de werf volgt de aannemer alle extra veiligheidsmaatregelen strikt op, zodat de arbeiders op een veilige en verantwoorde manier kunnen werken. 

Wat en waarom?

Aan het kruispunt van de N70 met de Eksaardebaan is een korte zone van de N70 in zeer slechte staat. Het gaat om het stuk richting Gent van aan het kruispunt met de Eksaardebaan tot waar de middenberm eindigt. Om het rijcomfort en de veiligheid van de weggebruikers daar te verbeteren, komt er een nieuwe asfaltlaag. De werken starten op 11 mei en zullen normaal gezien drie dagen duren. Asfaltwerken zijn sterk weersafhankelijk. De timing kan dus nog wijzigen. 

Timing en impact?

Verkeer op de N70 blijft in beide richtingen mogelijk, maar zal hinder ondervinden. Alle verkeer zal namelijk op de rijrichting Antwerpen geplaatst worden. De Eksaardebaan is tijdens de werken afgesloten van de N70. Alle verkeer zal via lokale wegen richting Zeveneken omgeleid worden. Voor fietsers en voetgangers wordt een passage langs de werfzone voorzien.