Overslaan en naar de inhoud gaan

Definitieve installatie proefopstelling op Oudenaardsesteenweg

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N8
E17
R8

Hinder tijdens fase 1 (11 september - 29 september)

Tijdens fase 1 wordt de Oudenaardsesteenweg afgesloten richting centrum Kortrijk:

Hinder voor fietsers

  • Fietsers volgen een omleiding via de Oudenaardsesteenweg, Luipaardstraat, het Guldenspoorpad, de Populierenlaan en Kapel Ter Bede.

Hinder voor gemotoriseerd verkeer 

  • Verkeer vanop de E17 vanuit Rijsel naar Kortrijk of Harelbeke rijdt om via de Oudenaardsesteenweg (N8 en N391), Beneluxlaan, Kanaalstraat en de Visserskaai. Aan het complex van Stasegem kan u de Ringlaan (R8) richting Kortrijk-Noord en Harelbeke rijden of richting Kortrijk-centrum.
  • Verkeer vanop de E17 vanuit Gent richting Kortrijk rijdt via de Ringlaan (R8), Visserskaai en de Ringlaan tot de Oudenaardsesteenweg.
  • Verkeer van Zwevegem richting Gent rijdt om via de Oudenaardsesteenweg (N391) naar de Kanaalstraat en het complex van Stasegem. Daar rijdt u via de Ringlaan (R8) terug naar het complex Kortrijk-Oost om de E17 richting Gent op te rijden.

Klik op de pijl rechtsboven om de omleidingskaart vergroot te bekijken.

Hinder tijdens fase 2 (29 september - 2 oktober)

Vanaf vrijdagavond 29 september verandert de verkeerssituatie aan het complex Kortrijk-Oost.

Hinder voor fietsers

  • Fietsers volgen een omleiding via de Oudenaardsesteenweg, Luipaardstraat, het Guldenspoorpad, de Populierenlaan en Kapel Ter Bede.

Hinder voor gemotoriseerd verkeer 

  • De oprit Kortrijk-Oost richting Gent gaat opnieuw open. Het verkeer vanuit Zwevegem moet dus geen omleiding meer volgen om de E17 op te rijden.
  • De afrit van de binnenring (R8) naar Kortrijk-centrum wordt afgesloten. Het verkeer volgt een omleiding via de E17 en het complex Kortrijk-Zuid.
  • Verkeer vanop de E17 vanuit Gent richting Kortrijk-centrum volgt een omleiding via de buitenring (R8), naar de Visserskaai, Vredestraat en Minister de Taeyelaan.
  • Verkeer vanop de E17 vanuit Rijsel naar Kortrijk-centrum of Harelbeke moet een omleiding volgen via de Oudenaardsesteenweg (N8 en N391), Beneluxlaan, Kanaalstraat en Visserskaai. 
  • Verkeer van Zwevegem richting Gent rijdt om via de Oudenaardsesteenweg (N391) naar de Kanaalstraat en Visserskaai. Via de Vredestraat en de Minister De Taeyelaan bereikt u het centrum van Kortrijk.

Hinder tijdens fase 3 (6 oktober - 9 oktober)

Gedurende het weekend van vrijdag 6 tot maandag 9 oktober wordt de Oudenaardsesteenweg afgesloten richting Zwevegem. Zodra we exact weten hoe de omleiding verlopen, leest u dat hier.