Overslaan en naar de inhoud gaan

Fietsbrug over Haachtsesteenweg (ontbrekende schakel fietssnelweg F214 Vilvoorde - Brucargo)

Fietsbrug over Haachtsesteenweg (ontbrekende schakel fietssnelweg F214 Vilvoorde - Brucargo)

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Weg

N21

Wat en waarom?

Project met de steun van de Europese Unie en Brussels Airport

Het project wordt verwezenlijkt met steun van Brussels Airport en van de Europese Unie. Brussels Airport staat niet alleen haar terreinen af, het investeert ook 200.000 euro. De Europese Unie legt 700.000 euro bij uit het “EFRO-fonds” (het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling). De rest van de investering (ongeveer 900.000 euro) komt van Wegen en Verkeer.

Met de steun van het EFRO fonds van de Europese Unie en Brussels Airport

Met de fiets naar CARGO

Het Agentschap Wegen en Verkeer bouwt vanaf 2021 een nieuwe fietsbrug over de Haachtsesteenweg (N21) in Steenokkerzeel. De fietsbrug zorgt voor een betere verbinding tussen CARGO (de cargozone van de luchthaven), Vilvoorde en de andere fietsroutes ten noorden van de luchthaven. Naast de fietsbrug over de Haachtsesteenweg, komt er ook een nieuwe brug waar de fietssnelweg F214 Vilvoorde-Brucargo over de fietssnelweg FR20 Luchthavenring-Brucargo loopt. Zo is het fietspad dat naar de fietsbrug loopt minder steil. 

Beweeg de slider (de grijze lijn) naar rechts om de situatie na de werken te zien. 

Timing en impact?

Werken tot voorjaar 2023

De werken zijn gestart in september 2021 en duren nog tot het voorjaar van 2023

Verkeershinder

  • Fietsers: tijdens de werken wordt het fietspad dat parallel loopt met de Haachtsesteenweg afgesloten voor fietsers. Fietsers en van en naar Melsbroek volgen tot het einde van de werken een korte omleiding via de Steenwagenstraat. De fietssnelwegen blijven gewoon bereikbaar.

Het fietspad aan de noordzijde (dat evenwijdig loopt met de Haachtsesteenweg) is heraangelegd en kan vanaf september 2022 opnieuw gebruikt worden.  

  • Autoverkeer: het autoverkeer ondervindt weinig of geen hinder. Enkel wanneer we de brug zelf plaatsen over de Haachtsesteenweg, wordt de weg tijdelijk afgesloten. Dit gebeurde midden mei 2022.

Tijdens het betonneren van het zuidelijke fietspad zal er plaatselijk hinder zijn op de Bataviastraat. Meer bepaald zal verkeer op de rotonde over één rijstrook in plaats van twee rijstroken moeten rijden. Volgens de huidige planning is het betonneren van dit stuk voorzien op 27 februari.

OMLEIDING IN KAART

N21 Brucargo_omleiding fietsers

De omleiding voor fietsers. Deze geldt tot het einde van de werken. 

Lees alles over de fietssnelweg F214 op fietssnelwegen.be/F214.