Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg kruispunt Den Doorn in Ninove

Actuele Hinder

Actuele Hinder

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N405
N28

Nutswerken in 2 fasen vanaf 15 april

De voorbereidende werken zijn gestart op maandag 15 april en duren tot midden juli 2024. Er wordt gewerkt in twee fasen, beide fasen zullen ongeveer vijf weken duren. Fase één is gestart op maandag 15 april. Er wordt gewerkt op de Aalstersesteenweg (N405) aan de kant van Ninove centrum. Fase twee start op dinsdag 21 mei, dan zal de kant van Denderleeuw aan de beurt zijn.

Actuele informatie over hinder tijdens de nutswerken kunt u op de site van Ninove en De Watergroep vinden.

Hinder tijdens fase 1 van de nutswerken

Nutswerken Fase 1

Hinder tijdens fase 2 van de nutswerken

Nutswerken Fase 2

Voorbereidende werken vanaf 12 augustus

Tijdens de wegenwerken zal het verkeer via doorsteken in de middenberm naar de andere kant van de weg geleid worden om de werfzone te passeren. Deze doorsteken zullen in de week van 12 augustus gemaakt worden door de aannemer. Tijdens de voorbereidende werken zal het verkeer in beide richtingen plaatselijk op één rijstrook gezet worden. Alle bewegingen op het kruispunt blijven mogelijk. Op 15 en 16 augustus wordt er niet gewerkt.

Wegenwerken vanaf 19 augustus

Hinder tijdens fase 1: kant Denderleeuw (19 augustus - midden oktober)

 • Voetgangers kunnen steeds de werfzone passeren en het kruispunt oversteken via tijdelijke verkeerslichten.
 • Fietsers op de Aalstersesteenweg (N405) volgen in beide richtingen een omleiding via het bedrijventerrein Doorn Noord, de veldweg naast de Expresweg (N28), Ring-Oost en Ring-West. Fietsers op de Expresweg (N28) volgen in beide richtingen een omleiding via de Nederwijk, de Dreefstraat, de Weggevoerdenstraat, de Denderhoutembaan, De Ninoofsesteenweg, Denderhoutem Dorp, de Advocaat de Backerstraat, de Iddergemsesteenweg en de Hoogstraat.
 • De werken hebben ook een invloed op de dienstregeling van De Lijn. Plan uw route op delijn.be/routeplanner of check de affiches aan de bushaltes.
 • Tijdens de werken van fase 1 is de Aalstersesteenweg (N405) volledig afgesloten aan de kant van Denderleeuw. Doorgaand verkeer op de Expresweg (N28) blijft wel mogelijk op 1 rijstrook per richting via doorsteken door de middenberm. Verkeer op de Expresweg (N28) kan enkel rechts afslaan naar de Aalstersesteenweg (N405) aan de kant van Ninove Centrum en omgekeerd. Verkeer kan dus niet links afslaan op het kruispunt Den Doorn. 
  • Het verkeer op de Expresweg (N28) richting Denderleeuw volgt een omleiding via de Expresweg (N28/N45), de rotonde Albatros, de Churchillsteenweg, de Industrielaan en de Ninovesteenweg (N405).
  • Omgekeerd volgt het verkeer op de Aalstersesteenweg (N405) kant Denderleeuw, richting de Expresweg (N28) een omleiding via de Ninovesteenweg (N405), de Industrielaan, de Churchillsteenweg en de rotonde Albatros naar de Expresweg (N45/N28).
  • Het verkeer komende van Brussel, Halle en Edingen richting Ninove centrum volgt een omleiding via de Brusselsesteenweg/Leopoldlaan/Elisabethlaan (N8).
  • Het verkeer op de Aalstersesteenweg (N405) komende van Ninove centrum, richting Aalst volgt een omleiding via de Elisabethlaan/Leopoldlaan/Brusselsesteenweg (N8).
  • Het verkeer op de Aalstersesteenweg (N405) komende van Ninove centrum, richting Denderleeuw volgt een omleiding via de Elisabethlaan/Leopoldlaan/Brusselsesteenweg (N8), de Expresweg (N28/N45), de Churchillsteenweg, de Industrielaan en de Ninovesteenweg (N405).
Den Doorn Fase 1

Hinder tijdens fase 2: kant Ninove centrum (midden oktober - eind december)

 • Voetgangers kunnen steeds de werfzone passeren en het kruispunt oversteken via tijdelijke verkeerslichten.
 • Fietsers op de Aalstersesteenweg (N405) volgen in beide richtingen een omleiding via de Vinkenstraat, de Doornweg, de Fernand Tavernestraat en Ring-Oost. Fietsers op de Expresweg (N28) volgen in beide richtingen een omleiding via de Nederwijk, de Dreefstraat, de Weggevoerdenstraat, de Denderhoutembaan, De Ninoofsesteenweg, Denderhoutem Dorp, de Advocaat de Backerstraat, de Iddergemsesteenweg en de Hoogstraat.
 • De werken hebben ook een invloed op de dienstregeling van De Lijn. Plan uw route op delijn.be/routeplanner of check de affiches aan de bushaltes.
 • Tijdens de werken van fase 2 is de Aalstersesteenweg (N405) volledig afgesloten aan de kant van Ninove centrum. Doorgaand verkeer op de Expresweg (N28) blijft wel mogelijk op 1 rijstrook per richting via doorsteken door de middenberm. Verkeer op de Expresweg (N28) kan enkel rechts afslaan naar de Aalstersesteenweg (N405) aan de kant van Denderleeuw en omgekeerd. Verkeer kan dus niet links afslaan op het kruispunt Den Doorn. 
  • Het verkeer op de Expresweg (N28) richting Aalstersesteenweg (N405) kant Ninove centrum volgt een omleiding via de Koning Boudewijnlaan (N28) en de Brusselsesteenweg/Leopoldlaan/Elisabethlaan (N8).
  • Omgekeerd volgt het verkeer op de Aalstersesteenweg (N405) komende van Ninove centrum, richting Aalst een omleiding via de Elisabethlaan/Leopoldlaan/Brusselsesteenweg (N8) en de Koning Boudewijnlaan (N28).
  • Het verkeer op de Expresweg (N28) komende van Aalst, richting Aalstersesteenweg (N405) kant Denderleeuw volgt een omleiding via de rotonde Albatros, de Churchillsteenweg, de Industrielaan en de Ninovesteenweg (N405).
  • Omgekeerd volgt het verkeer op de Aalstersesteenweg (N405) komende van Denderleeuw, richting Ninove centrum een omleiding via de Ninovesteenweg (N405), de Industrielaan, de Churchillsteenweg en de rotonde Albatros.
Den Doorn Fase 2