Overslaan en naar de inhoud gaan

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Provincie

Weg

N17

Verkeerssituatie van 8 april tot 6 juni 2024 

Op maandag 8 april 2024 startte fase 3. De Provincialeweg is dan onderbroken tussen het kruispunt Oude Heirbaan tot en met het kruispunt met Lippelodorp. Alle zijstraten in de werfzone lopen dood op de N17. De werken in deze fase duren tot de eerste week van juni.

Omleiding richting Willebroek en Dendermonde 

Fietsers

 • De fietsomleiding loopt in twee richtingen door Heibosstraat – Damstraat – Vekenstraat – Driehuizen – Breutheide – Lippelodorp – Doelstraat.

Autoverkeer

 • Richting Willebroek volgt u de omleiding via Provincialeweg – Fok – Pandgatheide – Wilgenweg – Schaddekensdries – Voortstraat – Meirstraat – Meir – Scheeveld – Hof-ten-Berglaan (N159) – Liezele-Dorp (N159) – Wolfstraat (N159). 
  • Opgelet! Een stuk van de Voorstraat wordt tijdelijk een éénrichtingsstraat naar de Meirstraat.
 • Richting Dendermonde volgt u de omleiding via Wolfstraat (N159) – Liezele-Dorp (N159) – Hof-ten-Berglaan (159) – Scheeveld – Meirstraat – Oppuursdorp – Wilgenweg – Pandgatheide – Fok – Provincialeweg. 
  • Opgelet! Een stuk van de Oppuursdorp wordt tijdelijk een éénrichtingsstraat naar Pandgatheide.

Verkeerssituatie van 8 april tot begin juni 2024 (klik op het plan om te vergroten).

Aangepaste voorrangsregels voor kruispunten op omleidingsweg

 • Op het kruispunt van de Wilgenweg met Oppuursdorp en Schaddekensdries heeft verkeer komende uit Schaddekensdries voorrang op het verkeer dat van Oppuursdorp komt.
 • Op het kruispunt Lippeloseweg met Voortstraat heeft verkeer komende uit de Lippeloseweg voorrang op het verkeer dat rechts uit de Voortstraat komt.
 • De voorrangsregels worden opnieuw aangepast aan het kruispunt van de Keten met de Oude Heirbaan. Verkeer op de Keten heeft voorrang op verkeer komende vanuit de Abeelestraat en de Oude Heirbaan. Ook fietsers verlenen voorrang.
 • De voorrangsregels aan het kruispunt van de Dorekensstraat met de Larendries blijven hetzelfde zoals in de eerste fase al het geval was.

Aangepaste voorrangsregels op het kruispunt Keten met Oude Heirbaan (klik op het plan om te vergroten).

Aangepaste voorrangsregels op het kruispunt Fok met Dorekensstraat (klik op het plan om te vergroten).

Zwaar verkeer en openbaar vervoer 

 • Zwaar verkeer (> 3,5 ton) volgt een omleiding in beide richtingen via de Rijksweg (N41), de E17 en de Gewestweg (N16).
 • Voor de routes van het openbaar vervoer check delijn.be/routeplanner.

Omleiding voor +3,5 ton tot begin juni 2024 (klik op het plan om te vergroten).

Verkeerssituatie van 6 juni 2024 tot aan het zomers bouwverlof

Vanaf donderdag 6 juni om 09.00 uur kan gemotoriseerd verkeer opnieuw in beide richtingen over de N17 rijden. Alle omleidingsroutes komen dan te vervallen. Opgelet: door de werken aan het fietspad richting Dendermonde, moeten fietsers vanaf het kruispunt met Lippelodorp oversteken en vervolgens tijdelijk in dubbelrichting fietsen tot aan het kruispunt met de Oude Heirbaan. Als die laatste werken vlot verlopen, is de N17 tegen het zomers bouwverlof volledig klaar.

Andere werken op gemeentewegen

Zodra verkeer weer over de N17 kan, voert de aannemer in opdracht van de gemeente nog werken uit op de gemeentelijke Provincialeweg, de Oppuurseweg en Breutheide. Het gaat hier over rioleringswerken en het afwerken van de rijbaan. Daarnaast wordt de brug in de Oude Heirbaan, waar de Klaverbeek/Bouwbeek kruist, ook hersteld vanaf dan. Gedurende een drietal weken is geen doorgaand verkeer in de Oude Heirbaan mogelijk. Inrijden vanuit de N17 of vanaf het kruispunt Keten met Pandgatheide blijft mogelijk tot aan de werfzone. Omwille van de werken op de Oude Heirbaan blijven de huidige voorrangsregels voorlopig gelden op het kruispunt Fok, Larendries, Dorekensstraat en Maalderstraat en het kruispunt Keten, Oude Heirbaan, Abeelestraat en Pandgatheide. Alle informatie over deze werken vind je via de website van de gemeente Puurs-Sint-Amands. Heeft u vragen over deze werken? Neem dan rechtstreeks contact op met de gemeente via 03 203 2700 of via info@puursam.be