Overslaan en naar de inhoud gaan

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Provincie

Weg

N17

Provincialeweg onderbroken vlak na rotonde Fok tot voor het kruispunt Oude Heirbaan

Vanaf maandag 6 maart starten we met de vernieuwing van de Provincialeweg, vlak na rotonde Fok tot voor het kruispunt met de Oude Heirbaan (fase 1). De werken in fase 1 duren vermoedelijk tot midden juni 2023. Gedurende deze periode is de Provincialeweg ter hoogte van de werfzone afgesloten voor alle verkeer. Alle zijstraten in de werfzone lopen dood op de N17.

Vanaf maandag 6 maart: omleiding in beide richtingen 

 • Het doorgaand gemotoriseerd verkeer volgt in beide richtingen de omleiding via Fok, Keten en Oude Heirbaan.¬†
  • Op de omleidingsroute geldt een snelheidsbeperking van 50 km/u en een parkeerverbod.
   • In Keten tussen Oude Heirbaan en Smissen geldt een maximumsnelheid van 30km/u.
  • Er wordt gezorgd voor een lokale verbreding van de rijweg ter hoogte van de afgebroken woning aan het kruispunt Keten - Oude Heirbaan.
  • Opgelet: de voorrangsregels wijzigen op de kruispunten Keten met Oude Heirbaan en Fok, Larendries en Dorekensstraat. In een gedeelte van Keten wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd. Meer details vind je op de plannetjes hieronder.
 • Fietsers rijden om via de achterliggende straten evenwijdig met de N17.

Zwaar verkeer en openbaar vervoer 

 • Zwaar verkeer (> 3,5 ton) volgt een omleiding in beide richtingen via de Rijksweg (N41), de E17 en de Gewestweg (N16).
 • Voor de routes van het openbaar vervoer check delijn.be/routeplanner.

Bereikbaarheid woningen en handelaars in de werfzone

Alle woningen zijn steeds te voet of met de fiets bereikbaar. De toegang met de wagen is tijdens de werkuren niet gegarandeerd. Parkeer indien nodig je wagen tijdig buiten de werfzone.

Bedrijven en handelaars in de werfzone blijven maximaal bereikbaar, maar moeten ook rekening houden met tijdelijke onderbrekingen wanneer de aannemer vlak voor de deur werkt. Spreek gerust iemand aan op de werf over de exacte timing van de werken of ga even langs in de werfkeet.

De hulpdiensten mogen in geval van nood door de werfzone rijden.

Afvalophaling tijdens de werken in fase 1

De afvalophaling gaat door zoals gebruikelijk op woensdagochtend vanaf 6u30. De eerste weken van de werken in fase 1 kan de afvalwagen je woning nog bereiken. Zodra dat niet meer mogelijk is, zal de aannemer het afval verzamelen en naar een verzamelplaats brengen die de afvalwagen kan bereiken. 

Gelieve wel je afval de avond voordien buiten te zetten.