Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting bushaltes en nieuwe oversteekplaats aan kruispunt met Kapelstraat

Herinrichting bushaltes en nieuwe oversteekplaats aan kruispunt met Kapelstraat

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Provincie

Plaats

Weg

N12

Vanaf maandag 9 januari werken we aan de bushaltes aan het kruispunt van de Antwerpsesteenweg (N12) met de Kapelstraat in Westmalle. De haltes worden toegankelijker gemaakt. Tegelijk richten we een veilige oversteekplaats in voor fietsers en voetgangers, ter hoogte van de bushaltes. De werken zullen naar schatting vier weken duren.

Wat en waarom?

Toegankelijke bushaltes en meer verkeersveiligheid

We streven ernaar zo veel mogelijk bushaltes in Vlaanderen toegankelijk te maken voor iedereen. Daarom worden de haltes ter hoogte van de Kapelstraat heringericht zodat onder andere rolstoelgebruikers, blinden en slechtzienden vlot gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Om de verkeersveiligheid van de actieve weggebruiker op de N12 te verhogen, zorgen we voor een nieuwe, veilige oversteekplaats voor fietsers en voetgangers ter hoogte van de haltes.

Timing en impact?

Geen doorgaand verkeer richting Turnhout, omleiding voorzien

Tijdens de periode van de werken kan het gemotoriseerd verkeer niet doorrijden langs de Antwerpsesteenweg in de richting van Turnhout. Er is een omleiding voorzien via de Zoerselbaan - Industrieweg - Nijverheidsstraat om zo de N12 te bereiken. Het openbaar vervoer volgt dezelfde omleiding en voorziet tijdelijke bushaltes. Verkeer richting Antwerpen op de Antwerpsesteenweg is wel steeds mogelijk. Fietsers en voetgangers kunnen te allen tijde de werfzone passeren.

Omleiding N12 Malle

Omleidingsroute tijdens de werken.

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Antwerpen

Contactformulier