Overslaan en naar de inhoud gaan

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Provincie

Plaats

Weg

N1
R10
N173

Werken in de buurt

Vernieuwing fietspaden op Grotesteenweg vanaf Boomgaardstraat tot Uitbreidingstraat
Op de Grotesteenweg vanaf de Boomgaardstraat tot de Uitbreidingstraat vernieuwen we de fietspaden vanaf maandag 15 april tot en met begin 2025. Voor doorgaand verkeer richting het stadscentrum geldt gedurende de hele werken een omleiding via de Binnensingel (R10), Generaal Lemanstraat (N155) en Prins Albertlei. Voor plaatselijk verkeer geldt een omleiding afhankelijk van in welke fase wordt gewerkt. Meer details vindt u op deze pagina.

Gefaseerde werken sinds 30 mei 2023

De werken op de Grotesteenweg (N1) in Berchem verlopen gefaseerd. Bepaalde periodes wordt er ook ‘s nachts gewerkt om de hinder te beperken. Een overzicht van de hinder per fase vind je hieronder terug. Klik op de gewenste periode voor alle info.

Van 10 januari tot en met 31 mei 2024

Van woensdag 10 januari tot eind mei werkt de aannemer aan de kant van de Sint-Willibrorduskerk (staduitwaarts) en in de Uitbreidingstraat achter de kerk tot aan de Kemmelbergstraat.

Fietsers

Voor fietsers op de N1 komende van het stadscentrum richting de Binnensingel voorzien we een fietscorridor in de werfzone. Deze fietscorridor start aan de oversteekplaats ter hoogte van de Uitbreidingstraat.

Opgelet: vanaf woensdag 10 april tot en met woensdag 24 april wordt de fietscorridor richting de Binnensingel afgesloten omwille van asfalteringswerken. Fietsers maken gebruik van de oversteekplaats ter hoogte van traiteur De Zoete Linde en fietsen in dubbelrichting aan de kant van Crelan.

Klik op de afbeelding om te vergroten.

Gemotoriseerd verkeer

Uitbreidingstraat (kant Berchem station): 

  • Uitrijden via de N1 kan enkel richting het stadscentrum. 
  • Inrijden kan komende van het kruispunt N1 met de Binnensingel (R10). 
  • Verkeer dat vanuit de Uitbreidingstraat richting de R10 wil rijden, moet de omleiding volgen via de Driekoningenstraat, de Statiestraat en de Posthoflei. 

In de Uitbreidingstraat achter de kerk, vanaf de Kemmelbergstraat tot aan de Grotesteenweg, geldt een parkeerverbod en zijn de woningen en handelaars enkel te voet of met de fiets aan de hand bereikbaarDe werken duren tot eind mei 2024. Aansluitend legt een aannemer in opdracht van stad Antwerpen hier een laadplein voor elektrische wagens aan. Tijdens die werken is de rijbaan wel bereikbaar.

Om vanop de Binnensingel de Uitbreidingstraat (huisnummers 86 tot en met 42) te bereiken, rijdt u via de Generaal Lemanstraat (N155), de De Wittestraat en de Jennevalstraat. 

  • De gele paaltjes aan de De Wittestraat worden hiervoor tijdelijk verwijderd en er geldt eenrichtingsverkeer. 
  • In de Uitbreidingstraat geldt vanaf de Jennevalstraat tijdelijk tweerichtingsverkeer tot aan de Rabobank. Links afslaan naar de Kemmelbergstraat is dus niet mogelijk.
  • Er geldt ook eenrichtingsverkeer tussen de Korte Pastoorstraat en de Uitbreidingstraat.

Openbaar vervoer

De werken hebben ook een invloed op de dienstregeling van het openbaar vervoer.

  • De Lijn voorziet een tijdelijke bushalte ‘Sint-Willibrordus’ (zie kaartje hieronder). Plan tijdig uw route via routeplanner of check de affiches aan de bushaltes. 

Klik op het plan om te vergroten.