Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting Kortrijkse stationsomgeving

Herinrichting Kortrijkse stationsomgeving

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

R36
N43

Wat en waarom?

Verbeterde stationsomgeving in Kortrijk

Het Stationsproject Kortrijk is een samenwerkingsverband tussen de NMBS, Infrabel, De Lijn, de stad Kortrijk, het Agentschap Wegen en Verkeer en Parko. Het ontwerp voor het Stationsproject Kortrijk werd uitgetekend door Eurostation.

Het doel van het project? De mobiliteit in de stationsomgeving optimaliseren voor de verschillende weggebruikers volgens het STOP-principe.

  • Er wordt eerst gekeken naar de noden van voetgangers en fietsers
  • Daarnaast houdt men rekening met het openbaar vervoer
  • In derde instantie kijkt men naar de noden van het privévervoer

De partners willen van de stationsbuurt opnieuw een buurt maken waar het aangenaam vertoeven is. Dat allemaal binnen een regionale dimensie, die zowel inspeelt op de troeven van de Eurometropool als op de verbinding met toekomstige stedelijke projecten zoals Kortrijk Weide.

Meer weten over het volledige project? Neem een kijkje op www.kortrijk.be/stationsproject.

Timing en impact?

Langdurige werken met hinder

De werken in de stationsomgeving zullen ongeveer 10 jaar duren en gefaseerd verlopen. Ze kunnen heel wat hinder veroorzaken. Verkeersstromen worden anders georganiseerd, openbare vervoerhaltes veranderen van plaats, bewoners worden geconfronteerd met werfverkeer, handelszaken zijn minder bereikbaar door de wegenwerken ...

Het Stationsproject Kortrijk wil deze hinder zo veel mogelijk beheersen en minimaliseren. In elk stadium van de werken passen we specifieke minderhindermaatregelen toe. Zowel in de fase vóór de werken als tijdens de uitvoering.

  

Contact

Contacteer ons bij vragen

Contact
Stationsproject Kortrijk
Telefoon
056 27 70 05
E-mail
Website