Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting kruispunt Bilzersteenweg met Driesenstraat

Herinrichting kruispunt Bilzersteenweg met Driesenstraat

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Provincie

Plaats

Weg

N730

Wat en waarom?

Veilige en comfortabele schoolroutes

In 2021 brachten steden en gemeenten meer dan 800 knelpunten op schoolroutes langs gewestwegen in kaart. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) verbetert op deze locaties in heel Vlaanderen de veiligheid en het comfort voor fietsers en voetgangers. We doen dat op de Bilzersteenweg door de zichtbaarheid te verbeteren en conflicten tussen verschillende weggebruikers te verminderen. Zo wordt het veiliger en comfortabeler stappen en fietsen naar school.
 

Overzichtelijker en veiliger kruispunt

Het kruispunt van de Bilzersteenweg x Driesenstraat wordt grondig heringericht. Er komen fietspaden aan het kruispunt op de Bilzersteenweg en het begin/einde van de Driesenstraat, zijde Riksingen. Op de steenweg worden veilige fietsoversteekplaatsen met heldere verlichting voorzien. Door deze aanpassingen kunnen fietsers voortaan op een veilige manier in twee richtingen fietsen op de Driesenstraat en oversteken aan de Bilzersteenweg.

Verder wordt de aantakking van de Driesenstraat (zijde Riksingen, westzijde) op de Bilzersteenweg aangepast. Aan de overkant (zijde Henis, oostzijde) wordt de aantakking met de steenweg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. In- en uitgaand gemotoriseerd verkeer rijdt na deze herinrichting via de Arnoudstraat en Dashovenstraat of via de Sint-Kristoffelstraat naar de gewestweg.

Timing en impact?

Timing van de werken

De werken starten onder voorbehoud in het najaar van 2024. Voorafgaand aan de herinrichting van het kruispunt dienen er nog werken aan de nutsvoorzieningen te gebeuren.

Minderhinder-maatregelen

Deze maatregelen zijn afhankelijk van de uitvoering van de werken. Meer informatie volgt later.

 

Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Limburg
Telefoon
011 74 23 00

Contactformulier