Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting kruispunt Kezelberg met Ieperstraat

Herinrichting kruispunt Kezelberg met Ieperstraat

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Weg

N32

Wat en waarom?

Veilig kruispunt met verkeerslichten

Wegen en Verkeer plant de herinrichting van het kruispunt van de Kezelberg (N32) met de Ieperstraat in Wevelgem, vlakbij de grens met Dadizele (Moorslede). Op dit kruispunt gebeurden in het verleden vaak ongevallen. Met een nieuwe inrichting wordt het kruispunt overzichtelijker en veiliger. 

Wat verandert er? 

  1. Er komen verkeerslichten zodat iedereen op een veilige manier kan oversteken. Aan het kruispunt komen zebrapaden en opstelstroken voor fietsers.
  2. De fietspaden worden allemaal vernieuwd. Enkele fietspaden aan het kruispunt die vandaag tegen de rijweg liggen, worden vrijliggend met een veilige zone tussen fietsers en auto’s. Alle fietspaden worden 2 meter breed.
  3. Er komen middeneilanden voor en achter het kruispunt. Die zorgen voor meer overzicht en veiligheid.
  4. De bushaltes Moorsele Kezelberg worden vernieuwd. Ze krijgen een verhoogd perron zodat je er comfortabeler op de bus kan stappen. De halte richting Roeselare wordt opgeschoven tot aan het kruispunt.

De projectzone op de Kezelberg (N32) loopt van huisnummer 266 tot aan het eind van de bebouwing. Een deel van de Ieperstraat zelf wordt ook aangepakt. Klik op de knop rechtsboven om de afbeelding te vergroten.

Timing en impact?

Nog geen exacte startdatum

Voor de herinrichting van het kruispunt kan starten, moeten er nog voorbereidende werken en werken door de nutsmaatschappijen worden uitgevoerd.

Meer informatie over de verschillende fases van de werken leest u op de subpagina 'Timing en fasering'.