Overslaan en naar de inhoud gaan

Ombouw van de R4 West en Oost

Ombouw van de R4 West en Oost

Algemeen Overzicht

Status

Gestart

Plaats

Weg

R4

Wat is project R4WO?

De R4 West en Oost zijn missing links in het Vlaamse wegennet waar de Vlaamse Regering versneld werk wil van maken. Missing links zijn ontbrekende schakels in ons wegennet of wegen die al aangelegd zijn, maar onvoldoende uitgerust zijn voor de functie die ze moeten vervullen. De R4 West en Oost horen tot die laatste groep. 

Met de ombouw investeert de Vlaamse overheid in een vlottere en veiligere R4. De R4 West moet een vlotte verbinding garanderen tussen de E34/Nederland en de E40/E17, de R4 Oost zorgt voor een vlotte bereikbaarheid van de havenbedrijven. Door het aantal knooppunten waar het verkeer de R4 kan op- en afrijden te verminderen, realiseren we niet enkel vlotter verkeer, maar maken we de R4 ook veiliger.

Coördinatie en uitvoering door De Werkvennootschap

Voor dit project werken we niet met een klassieke aanbestedingsprocedure. De R4 West en Oost worden omgebouwd en gefinancierd via een Publiek-Private Samenwerkingsstructuur (PPS-structuur) . Voor deze missing link werkt de overheid met een DBFM-formule (Design, Build, Finance and Maintain). Met deze formule staat de private partij in voor het ontwerp, de bouw en de financiering van het project, maar ook voor het onderhoud van de weg gedurende een periode van 30 jaar. Alles over de stand van zaken van de verschillende deelprojecten en meer infomatie over de aanpak kunt u vinden op www.R4WO.be.