Overslaan en naar de inhoud gaan

Ombouw van de R4 West en Oost

Ombouw van de R4 West en Oost

Algemeen Overzicht

Status

Binnenkort

Weg

R4

Wat en waarom?

Met het project R4WO bouwt De Werkvennootschap de R4 West en Oost om tot primaire wegen in Evergem, Gent en Wachtebeke. Zij pakken de weg- én de fietsinfrastructuur aan tussen de Brugsevaart (N9) in Wondelgem en de E34, en tussen het kruispunt aan ‘Euro-Silo’ en de E34. Die ombouw is een investering van de Vlaamse overheid in een vlottere en veiligere R4.

Vlotter en veiliger auto- en fietsverkeer

Met het project R4WO verminderen we het aantal knooppunten waar het verkeer de R4 kan op- en afrijden. Zo krijg je niet alleen vlotter verkeer, maar ook een veiligere R4.

Verhoogde leefbaarheid in de kanaalzone

Door op- en afritten te schrappen, wordt zwaar verkeer uit de woonkernen geweerd en kan het verkeer beter worden gestuurd. 

Veilige verbinding tussen de woonkernen

Bruggen, tunnels en onderdoorgangen over en onder de R4 garanderen een goede en veilige verbinding tussen de woonkernen.

De ombouw van de R4 West en Oost wordt gerealiseerd door De Werkvennootschap, de organisatie van de Vlaamse Overheid die haar schouders zet onder grote en complexe mobiliteitsprojecten.

 Meer info over de ombouw van de R4WO? Ga naar www.R4WO.be en schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.