Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoud brug Brusselsepoort

Onderhoud brug Brusselsepoort

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N2

Update 30/08/2023:  In de nacht van donderdag 31 augustus op vrijdag 1 september wordt de rijweg opnieuw opengesteld. Alle stellingen zijn dan weggenomen en de onderdoorgang is voor de start van het nieuwe schooljaar vrijgemaakt. In de loop van september en oktober brengt de aannemer nog de laatste nieuwe verflagen aan. Enkel tijdens die werken zal er overdag nog een inname van een weghelft en voetpad nodig zijn en wordt er met een hoogwerker gewerkt. Tijdelijke verkeerslichten regelen dan de onderdoorgang van de brug.

Wat en waarom?

Vernieuwing brug en verwijderen asbest

De brug van de Den Boschsingel (R23) over de Brusselsesteenweg (N2) in Leuven is aan vernieuwing toe. Wegen en Verkeer geeft de brug een onderhoudsbeurt:

  • We verwijderen de asbesthoudende verflaag op de wanden en onderkant van de brug; ✔️
  • We herstellen het beton en de voegen; ✔️
  • En we brengen een nieuwe beschermende verflaag aan (vanaf midden september tot midden oktober).

Veilig werken met asbest
De beschermende verflaag op de brug bevat asbest. Omdat er geen losse asbestvezels zijn, is er geen enkel risico voor de gezondheid. We verwijderen de verf uit voorzorg. Wegen en Verkeer doet beroep op een gespecialiseerde aannemer om het asbest op een veilige manier te verwijderen. De aannemer werkt in een hermetisch afgesloten tent zodat er zeker geen asbestdeeltjes kunnen ontsnappen.

Uitvoering start na werken van stad Leuven
Stad Leuven vernieuwde tot eind april 2023 de Brusselsestraat tussen de Brusselsesteenweg en de Ierse-Predikherenstraat. 

Timing en impact?

Tijdelijke verkeerslichten aan de Brusselsepoort, enkel wanneer er gewerkt wordt vanaf midden september

Enkel wanneer de aannemer werkt aan een van de muren van de brug wordt de onderdoorgang overdag tussen 09.00 uur en 15.00 uur afgesloten. Ook het voetpad wordt aan de kant van de werken dan ingenomen. Voetgangers worden dan naar de overkant van de straat geleid. Fietsers aan de kant van de werken moeten tijdelijk op de weg fietsen. Wanneer de rijbaan overdag wordt ingenomen, regelen tijdelijke verkeerslichten het beurtelings verkeer langs de werfzone.

De grondige onderhoudswerken zullen nog doorlopen tot in de maand oktober.

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier