Overslaan en naar de inhoud gaan

Renovatiewerken aan het knooppunt E40/E17 in Zwijnaarde

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

E40
E17

Afhankelijk van de fase van de werken, is er een andere verkeerssituatie:

Verkeerssituatie vanaf 3 april

Vanaf 3 april tot eind augustus werkt de aannemer op de afrit van de E40 komende van Brussel naar de E17 richting Kortrijk en op de afrit van de E17 komende uit de richting van Antwerpen naar de E40 richting Brussel.

Er zijn verschillende omleidingen van kracht:

  • De afrit komende van de E17 uit de richting Antwerpen naar de E40 richting Brussel is dicht: Het verkeer dat van Gent of uit de richting van Antwerpen komt en richting Brussel wil, wordt omgeleid via het complex in Destelbergen naar de R4.
  • De afrit komende van de E40 uit Brussel richting E17 Kortrijk is dicht. Verkeer wordt eerder al afgeleid via complex Merelbeke en via  Destelbergen of kan doorrijden via de E40 en keren aan de B402 en zo afrijden richting Kortrijk.

 

Verkeerssituatie vanaf 31 augustus

Vanaf 31 augustus wordt het westelijke brugdeel over de Ringvaart en de R4 volledig vernieuwd.

  • Tijdens de werken blijft er steeds één rijstrook open voor het verkeer van de E17 vanuit Antwerpen naar de E40 richting Oostende.
  • Dit zal voor hinder en vertraging voor het verkeer zorgen.

Tip: klik op de pijl rechtsboven om de verkeerssituatie rond de werf te bekijken.

Als de onderkant van de brug wordt hersteld, zal er ook hinder zijn voor het verkeer op de E40 en de Ring rond Gent (R4). Om de hinder voor de omgeving te beperken, worden deze werken - aan de onderkant van de brug - ‘s nachts uitgevoerd.