Overslaan en naar de inhoud gaan

Ring Aalst

Ring Aalst

Algemeen Overzicht

Datum

Plaats

Weg

R41
N9

In de afgelopen jaren onderging de ring rond Aalst (R41) vanaf het kruispunt met de Kwalestraat tot en met de rotonde Neuzeken een metamorfose. Drie gevaarlijke kruispunten (R41 met Merestraat, Raffelgemstraat en Gentsesteenweg) werden heraangelegd. Het viaduct (Ledebaan-Verbrandhofstraat) werd grondig gerenoveerd. De Vlaamse overheid investeerde 41,2 miljoen euro in de vernieuwing van de ring: een belangrijke stap om de mobiliteit om en rond Aalst te verbeteren en het centrum leefbaar te houden.

 

Een drone heeft de afgelopen dagen het volledige traject in beeld gebracht en al zeggen we het zelf, het resultaat mag er zijn. Bekijk zeker het filmpje hieronder! 

Dit filmpje kwam tot stand met de medewerking va het departement Mobiliteit en Openbare Werken.

Nieuwe situatie rotonde 'Neuzeken' sinds 8 juni

Het verkeer dat komt van het viaduct met bestemming Herdersem of de industriezones Noord IV en V zal vanaf dan de nieuwe afrit moeten nemen in plaats van de rotonde "Neuzeken". Het is dus niet meer mogelijk om deze beweging te doen via de rotonde. We verduidelijken dit graag met het plannetje hierboven. Met deze nieuwe op- en afrit en bijhorende aanpassing aan de rotonde zal het verkeer en stuk vlotter moeten verlopen. 

bypass