Overslaan en naar de inhoud gaan

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Provincie

Weg

N10
N15

De Lerrekensstraat wordt afgesloten ter hoogte van de aansluiting met de N10, dit werd beslist door het lokaal bestuur. Sinds de werken aan de rotonde Fabiola rijdt er aanzienlijk meer sluipverkeer langs deze weg. Om de veiligheid van schoolgangers op de fiets te verzekeren komt er voor gemotoriseerd verkeer een fysieke afsluiting. 

Fase 3: vanaf 16 augustus beurtelings verkeer tijdens verleggen nutsleidingen

16/08 – 17/08: inrit Werftsesteenweg

Op dinsdag 16 en woensdag 17 augustus maakt de aannemer van de nutsmaatschappijen eerst een doorsteek onder de aansluiting van de Werftsesteenweg op de N10. Hierdoor is de Werftsesteenweg twee dagen afgesloten van de N10 voor auto’s en fietsers. Lokaal verkeer en fietsers rijden van- en naar de Werftsesteenweg via de Mechelsesteenweg (N15) – Collegestraat – Biekorfstraat. Voetgangers kunnen wel langs de werfzone. Doorgaand verkeer op de N10 kan in beide richtingen blijven rijden.

 

18/08 – 24/08: Itegembaan/Ischotweg afgesloten van N10

Vanaf donderdag 18 augustus werkt de aannemer aan het kruispunt met de Itegembaan/Houwstraat. Eerst is de noordkant aan de beurt. Daardoor is de Itegembaan/Ischotweg en Heestenheide gedurende een week niet toegankelijk via de Aarschotbaan (N10).

  • Fietsers langs de N10 rijden om via Werftsesteenweg – Kruislei – Oude Liersebaan – Heistselaan – Melkouwensteenweg.
  • Voetgangers en fietsers (fiets aan de hand) kunnen op het kruispunt oversteken met behulp van verkeerslichten.
  • Doorgaand verkeer op de N10 rijdt beurtelings voorbij de werfzone, met behulp van tijdelijke verkeerslichten.
  • De omleiding naar de Itegembaan loopt via Melkouwensteenweg en Heistsebaan.

25/08 – 31/08: Houwstraat niet bereikbaar

Op 25 augustus verschuiven de werken naar de zuidkant van het kruispunt, ter hoogte van de aansluiting met de Houwstraat. De Houwstraat en Kegelstraat zijn daarom niet toegankelijk via de Aarschotbaan (N10).

  • Fietsers langs de N10 volgen een omleiding via Werftsesteenweg – Kruislei – Oude Liersebaan – Heistsebaan – Itegembaan.
  • Voetgangers en fietsers (fiets aan de hand) kunnen op het kruispunt oversteken met behulp van verkeerslichten.
  • Doorgaand verkeer op de N10 rijdt, met behulp van verkeerslichten, beurtelings voorbij de werfzone.
  • De Houwstraat is bereikbaar via een omleiding langs de Aarschotbaan en Mechelsesteenweg/Mechelbaan (N15).

Vanaf september gaan de nutswerken verder langs de Aarschotbaan en Liersesteenweg (N10) tussen het kruispunt met de Houwstraat en de rotonde. We werken eerst aan de noordkant om vervolgens de zuidkant onder handen te nemen.  De aannemer werkt telkens in zones van maximum 100 meter. Verkeer kan de werfzone beurtelings passeren met behulp van tijdelijke verkeerslichten. Meer info volgt later.

Openbaar vervoer

Ook De Lijn moet haar dienstregeling aanpassen tijdens fase 2. Check voor meer info de affiches aan de bushaltes of op de website van De Lijn.

Fase 4: Beperkte lokale hinder tijdens koppelen nutsleidingen

In deze fase worden de nieuwe nutsleidingen gekoppeld aan de bestaande en vervolgens in dienst genomen. Voor deze werken wordt er geen rijstrook ingenomen en zal de hinder beperkt en lokaal zijn.

Deze werken duren 1 à 2 maanden (deels gelijktijdig met de vorige fase)