Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilige fietspaden op Maastrichtersteenweg aan bedrijventerrein Tongeren-Oost

Veilige fietspaden op Maastrichtersteenweg aan bedrijventerrein Tongeren-Oost

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N79

Wat en waarom?

Bredere fietspaden en nieuw asfalt

Op de Maastrichtersteenweg, tussen de Gulden-Bodemweg en de rotonde, worden de fietspaden in beide richtingen grotendeels verbreed naar 1.70 meter. Dat zal de verkeersveiligheid en het rijcomfort voor fietsers in de industriezone verbeteren. Er komt een nieuwe asfaltlaag op het fietspad en de rijweg met bijhorende markeringen. 

Aan de Limesweg verdwijnt de afslagstrook en wordt het principe rechts in, rechts uit van kracht. Het bedrijventerrein is voor dagelijks en zwaar verkeer vlot en veilig bereikbaar via de ingerichte ontsluitingsweg aan de rotonde.

In een volgende fase wordt het traject richting de Viséweg op een soortgelijke manier aangepakt. Op dat moment verdwijnt ook de linksafslagstrook naar de Heersterveldweg, komende van de rotonde. Links afrijden blijft wel mogelijk.

 

Mobiliteit Innovatief Aanpakken

Verkeersveiligheid staat hoog bovenaan het Vlaamse mobiliteitsbeleid. Met het project Mobiliteit Innovatief Aanpakken, kortweg MIA, wil de overheid via kleine en gerichte ingrepen gevaarlijke locaties op gewestwegen wegwerken en het gebruik van de fiets stimuleren. Meer weten over MIA? Surf naar www.vlaanderen.be/mia.

 

De vernieuwing in beeld

Timing en impact?

Timing van de werken

De werken starten maandag 4 maart 2024 en duren een week.

Opgelet: asfalt- en wegenwerken zijn weersgevoelig. De planning kan steeds wijzigen.

Welke hinder kan u verwachten?

We verwachten de werken uit te voeren met de volgende minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de omgeving en weggebruikers.

  • Fietsers volgen vanuit de Gulden-Bodemweg en Genoelsweg een omleiding om de werfzone op de Maastrichtersteenweg te mijden.
  • Stadinwaarts verkeer is mogelijk over één rijvak van de Maastrichtersteenweg. Staduitwaarts verkeer, richting Riemst en de E313, rijdt via het bedrijventerrein, de Heersterveldweg en Michielenweg.
  • De toegang naar de zijstraten in de werfzone wordt onderbroken.
  • De werken hebben mogelijk ook een invloed op de dienstregeling van De Lijn. Plan uw route tijdens wegenwerken steeds vooraf op delijn.be/routeplanner of check de affiches aan de bushaltes.

 

Wonen en werken in de werfzone

  • Overdag tijdens de werkuren zijn opritten van woningen en parkings van handelaars mogelijk moeilijker of tijdelijk niet toegankelijk. Moet u overdag absoluut de baan op, parkeer dan veiligheidshalve buiten de werfzone. Dat geldt ook tijdens de asfalteringswerken.
  • De meeste geluidshinder zal veroorzaakt worden door de freesmachines die het oude asfalt verwijderen, en de aan- en afrijdende vrachtwagens tijdens de eerste werkdagen/avonden.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Limburg
Telefoon
011 74 23 00

Contactformulier