Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiligere fietspaden in Gents havengebied

Veiligere fietspaden in Gents havengebied

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N424

Wat en waarom?

We vervangen de fiets- en voetpaden in klinkers en betondallen van de Vliegtuiglaan (N424) vanaf het kruispunt Afrikalaan/Vliegtuiglaan tot net aan Zuiddokweg. De fietspaden krijgen een nieuwe asfaltlaag en worden breder aangelegd. Het huidige voetpad wordt daarbij omgevormd tot fietspad. Aan de J.F. Kennedylaan zal het deels aanliggend fietspad van de gewestweg (N424) tussen de Singel en de fietsbrug aan Veeweg vervangen worden door een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad van 3 meter breed in asfalt. De ingrepen moeten de fietsveiligheid en het comfort van de fietser in het Gentse havengebied vergroten.

Timing en impact?

De werken aan de fietspaden starten op 28 augustus en duren tot eind september. 

Voor de werf aan de Vliegtuiglaan rijden fietsers  in beide richtingen om via de Henri Farmantstraat, de Zuiddokweg en een tijdelijk ingericht dubbelrichtingsfietspad op de Vliegtuiglaan tussen de Zuiddokweg en Rigakaai. Het gemotoriseerd verkeer richting R4 (Eurosilo) kan altijd langs de werfzone rijden.  Het verkeer richting Zuiddokweg rijdt om via de Motorstraat, Singel, Daniël Kinetstraat en Farmantstraat.

 

Bij de werf aan de J.F. Kennedylaan rijden fietsers in beide richtingen om via Slotendries, Katoenstraat, Lourdesstraat en Motorstraat. Het gemotoriseerd verkeer van de J.F. Kennedylaan richting Meulestede kan altijd langs de werfzone rijden zij het over slechts één rijstrook.  De afrit naar Sint-Amandberg/Singel wordt voor één week afgesloten van 18 tot en met 22 september. Tijdens die week rijdt het verkeer naar Sint-Amandsberg/Singel verder door via de Vliegtuiglaan naar de rotonde van de Port Arthurlaan om te keren en dan de afrit Oostakker/Motorstraat te nemen.