Overslaan en naar de inhoud gaan

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Provincie

Plaats

Weg

E313
E34

Vaartstraat afgesloten sinds 1 februari

Sinds 1 februari 2024 is de brug afgesloten voor alle verkeer in beide richtingen. Die situatie geldt tot de nieuwe brug er staat. De afgesloten werfzone bevindt zich tussen de Zakstraat en de Oude Vaartstraat. Beide zijstraten blijven dus bereikbaar. Gemotoriseerd verkeer volgt in beide richtingen een omleiding via de Ter Stratenweg - Keerbaan - Cruyenveldebaan - Wijnegembaan - Boerenkrijglaan - Dennenlaan. Fietsverkeer rijdt in beide richtingen via de Hogenaardseweg - Wijnegembaan - Driepikkelhoeveweg.

Overzicht van de verkeerssituatie sinds 1 februari. Klik op de kaart om te vergroten.

Minder rijstroken tijdens bouw nieuwe brug

In april en mei plaatsten we de middenpijler van de nieuwe brug. Tot eind mei neemt de aannemer hiervoor gedurende bepaalde periodes nog enkele rijstroken in. Dat gebeurt uitsluitend in de nacht om de hinder zo veel mogelijk te beperken.

Vanaf midden mei 2024 werken we aan de landhoofden in de taluds. Deze ingrepen veroorzaken geen hinder op de snelweg. Als alles vlot verloopt, plaatsen we de brugliggers in de zomer.

De planning is opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog worden aangepast.