Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing bushaltes Gentseweg

Vernieuwing bushaltes Gentseweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Weg

N70

Op maandag 10 oktober start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de herinrichting van de bushaltes ‘Beveren-Waas Kruisstraat’ op de Gentseweg (N70) in Beveren. De haltes worden comfortabeler en toegankelijk gemaakt voor iedereen. De werken starten op maandag 10 oktober en verlopen in drie fases: (1) van 10 tot 28 oktober, (2) van 7 tot 21 november en (3) van 21 tot 25 november. Tijdens de eerste fase van de werken kan het gemotoriseerd verkeer in beide richtingen doorrijden op de N70, via versmalde rijstroken. Tijdens de tweede en de derde fase is een omleiding voorzien.

Wat en waarom?

Toegankelijke bushaltes voor iedereen

Om de busreizigers van het nodige comfort te voorzien tijdens het wachten, zorgen we voor een herinrichting van de haltes. De haltes worden vernieuwd en rolstoelvriendelijk gemaakt, zodat iedereen, ook de minder mobiele reizigers, vlot gebruik kan maken van het openbaar vervoer.

Timing en impact?

Werken in drie fases, omleiding in 2de en 3de fase

Fase 1: maandag 10 tot vrijdag 28 oktober

In de 1ste fase van de werken worden de bushaltes aan de zuidzijde van de N70 aangepakt. Het gemotoriseerd verkeer rijdt in twee rijrichtingen over de Gentseweg, via versmalde rijstroken. Het verkeer richting Sint-Niklaas passeert daarbij over de parkeerstrook ter hoogte van de Kruisstraat. De parkeerplaatsen zullen daarom tijdelijk niet beschikbaar zijn.

Tijdens de herfstvakantie wordt niet gewerkt en wordt de rijweg opengesteld voor alle verkeer. 

Fase 2: maandag 7 tot maandag 21 november

In de 2de fase worden de bushaltes aan de noordzijde vernieuwd. Het gemotoriseerd verkeer richting Beveren volgt een omleiding, via de ovonde naar de Vossekotstraat - Tassijnslaan - Stuurstraat - Kruisstraat - Gentseweg. In de Stuurstraat en de Kruisstraat wordt tijdens de omleiding enkelrichtingsverkeer ingevoerd. Het verkeer richting Sint-Niklaas kan doorrijden op de N70. 

Fase 3: maandag 21 tot vrijdag 25 november

In de laatste fase van de werken worden middeneilanden aangelegd ter hoogte van de bushaltes, met een oversteekplaats voor voetgangers en fietsers. Het verkeer richting Beveren volgt in deze fase dezelfde omleiding als in fase twee. Het verkeer richting Sint-Niklaas kan wederom de Gentseweg passeren.

Situatie voor fietsers

Het fietsverkeer passeert de werfzone op de N70 in de eerste en tweede fase via een fietscorridor, aangelegd op de rijbaan. Tijdens de derde fase kunnen fietsers opnieuw gebruikmaken van de fietspaden langs de Gentseweg.

Ook bussen rijden om

De bussen van De Lijn volgen dezelfde omleiding als het autoverkeer. Er zijn tijdelijke haltes voorzien gedurende de periode van de werken. Kijk voor de aangepaste rijroute en dienstregeling op de affiches aan de bushalte of op www.delijn.be/omleidingen.

Lokale bereikbaarheid

Winkels en woningen zijn te allen tijde bereikbaar. Ter hoogte van de volledige werfzone geldt een snelheidsbeperking van 30 km/uur.

Bij slecht weer of door onvoorziene (technische) omstandigheden op de werf is het mogelijk dat de planning wijzigt. De meest actuele info is steeds beschikbaar op deze pagina.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Antwerpen

Contact