Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing kruispunt Herentalsebaan met Schanslaan

Vernieuwing kruispunt Herentalsebaan met Schanslaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Weg

N116

De Schanslaan in Borsbeek werd recent volledig vernieuwd. In het kader daarvan zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) nu ook de aansluiting van de Schanslaan met de Herentalsebaan (N116) aanpakken. Het kruispunt wordt uitgerust met veilige fiets- en voetgangersoversteken en nieuwe fietspaden. Deze werken starten vanaf maandag 3 mei 2021 en zullen ongeveer 7 weken duren.

Wat en waarom?

Vernieuwing kruispunt

Vorig jaar werd de grondige heraanleg van de Schanslaan afgerond. Fietsers beschikken er sindsdien over veilige en comfortabele fietspaden langs beide zijden van de weg. Het Agentschap Wegen en Verkeer zal nu de kroon op het werk zetten door het kruispunt met de Herentalsebaan te vernieuwen. Zo wordt het kruispunt uitgerust met verkeerslichten om de veiligheid te verbeteren. Voor voetgangers en fietsers komen er nieuwe oversteekplaatsen langs beide kanten van het kruispunt. Ter hoogte van het kruispunt worden de fietspaden langs de Herentalsebaan vernieuwd en aangesloten op die van de Schanslaaan. Tot slot wordt ook de rijweg nog vernieuwd en komt er op de Herentalsebaan voor verkeer komende van Antwerpen een nieuwe afslagstrook naar de Schanslaan.

N116-Schanslaan_v2

Timing en impact?

Verkeershinder

De werken aan het kruispunt starten vanaf maandag 3 mei 2021 en zullen ongeveer 7 weken duren.

  • Op de Herentalsebaan blijft er steeds gemotoriseerd verkeer in beide richtingen mogelijk, maar ter hoogte van de werfzone moet het verkeer beurtelings passeren met behulp van tijdelijke verkeerslichten.
  • Fietsers op de Herentalsebaan worden ter hoogte van het kruispunt langs één zijde gestuurd of volgen een korte lokale omleiding (afhankelijk van waar de werken zich juist bevinden).
  • Voor voetgangers blijft er altijd doorgang mogelijk langs één zijde van de weg.
  • De aansluiting van de Schanslaan op de Herentalsebaan is tijdens de volledige periode van de werken afgesloten. Voor plaatselijk verkeer van en naar de Schanslaan wordt een lokale omleiding voorzien via de Jozef Reusenslei en de Louis Janssensstraat.
  • De bushalte in de Eugeen Verelstlei wordt tijdens de werken tijdelijk verplaatst naar de Jan Bosstraat.

Opgelet: de planning van de werkzaamheden is onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen.