Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing wegdek Antwerpsesteenweg in Ranst

Vernieuwing wegdek Antwerpsesteenweg in Ranst

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beƫindigd

Provincie

Plaats

Weg

N116

Op 17 oktober start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de vernieuwing van een stuk wegdek op de Antwerpsesteenweg (N116) in Ranst. Tussen de kruispunten met de Broechemsesteenweg en de Sintelweg wordt over een afstand van 70 meter het wegdek heraangelegd. Concreet gaat het over de zone van huisnummer 3 tot huisnummer 13. We vervangen de klinkers door asfalt en de fundering en greppels worden eveneens vernieuwd. De werken duren tot en met 31 oktober. Gedurende de periode van de werken is de N116 afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Omrijden kan via een omleiding.

Wat en waarom?

Meer verkeersveiligheid en rijcomfort op de N116

De klinkers in het wegdek tussen huisnummer 3 en huisnummer 13, vertonen momenteel verzakkingen en zijn aan vervanging toe. Daarnaast pakken we ook de fundering en de greppels aan. De ingrepen moeten de verkeersveiligheid en het rijcomfort op de N116 verhogen.

Timing en impact?

Geen gemotoriseerd verkeer op N116, omleiding voorzien

De werken starten op 17 oktober en duren tot en met 31 oktober. Tijdens de werken is doorgaand gemotoriseerd verkeer op de Antwerpsesteenweg niet mogelijk. Een omleiding is voorzien via de Van den Nestlaan en de Ranstsesteenweg, in beide rijrichtingen. Fietsers en voetgangers kunnen te allen tijde de N116 passeren.

Asfalteringswerken zijn erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op deze pagina.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Antwerpen

Contact