Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing wegdek en fietspaden Deinzestraat tussen Ooikeplein en N60

Vernieuwing wegdek en fietspaden Deinzestraat tussen Ooikeplein en N60

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N459

Op de Deinzestraat (N459) tussen Ooikeplein en de N60 in Oudenaarde zal het Agentschap Wegen en Verkeer dit voorjaar de oude betonverharding vernieuwen door comfortabeler en stiller asfalt. Dat moet het comfort voor de weggebruikers en de leefbaarheid voor de omwonenden gevoelig verbeteren.

Wat en waarom?

De betonverharding tussen Ooike en Oudenaarde zorgt voor veel geluidshinder voor de bewoners en is bovendien niet comfortabel voor weggebruikers. Om hieraan te verhelpen zullen we de betonverharding tussen de Windmolenstraat en Ooikeplein uitbreken en vervangen door een nieuwe comfortabele en geluidsarme asfaltverharding.

Ook de fietspaden op het wegvak vernieuwen we met comfortabele asfalt vanaf Ooikeplein tot de op -en afrit van de N60. 

Op het kruispunt met industriepark Bruwaan pakken we een schoolrouteknelpunt aan. Er komt een afslagstrook en middengeleider die het oversteken met de fiets zullen beveiligen.

Ter hoogte van dit kruispunt wordt de bushalte omgevormd tot een Hoppinpunt

Tot slot wordt ook alle andere bushaltes op het wegvak toegankelijk gemaakt. 

Timing en impact?

Timing

De werken worden in 2 fasen uitgevoerd.

 • In de eerste fase werken we tussen Ooikeplein en Trompestraat van 13/02 tot ca eind maart
 • In de tweede fase werken tussen tussen Trompestraat tot de afrit van de N60. Deze fase wordt uitgevoerd van na de Paasvakantie tot ongeveer half juni. 

Van ongeveer 24 maart tot half april wordt er dus niet gewerkt en is er geen hinder. Dat doen we om rekening te houden met het wielerseizoen.

 

Impact

Verkeer

De hinder voor doorgaand wegverkeer is in beide fasen hetzelfde:

 • Voetgangers: kunnen steeds langs de werf passeren
   
 • Fietsers:  fietsers rijden in beide richtingen om via de Doornikse Heerweg, de Wortegemstraat, de Oudenaardseweg, de Volkaartsbeekstraat, de Rottestraat,  Keistraat, Vlaamse Ardennenstraat, het Ooikeplein en de Kalverstraat
   
 • Openbaar vervoer: De Lijn volgt dezelfde omleiding als het gemotoriseerd verkeer (zie onder). De bediening van de bushaltes wordt aangepast. Hierbij worden verschillende haltes afgeschaft.  Informatie over welke haltes nog bediend worden kan u vinden op de haltepalen en via www.delijn.be 
   
 • Gemotoriseerd verkeer:
  • richting Oudenaarde: N494 (Anzegemsesteenweg/Kruishoutemseweg) - Oudenaardseweg/Wortegemstraat-> N459
  • richting Kruishoutem: N60 - N35 (Steenweg Deinze)  - E17 Deinze/Kruishoutem - N459 (Olsensesteenweg/Winston Churchillstraat) - N459 (Hoogstraat)

Ontsluiting industriepark Bruwaan

Tijdens de 2e fase is het kruispunt van Industriepark Bruwaan met de Deinzestraat afgesloten. Het industriepark blijft uiteraard wel bereikbaar via de rotonde Pruimelstraat.

Bereikbaarheid bewoners en handelaars in de werfzone

De bereikbaarheid van de bewoners en handelaars in de werfzone blijft gegarandeerd. Tijdens de werken blijven de opritten in de werfzone maximaal bereikbaar. Indien dit tijdelijk niet het geval zou zijn, wordt u hiervan op de hoogte gebracht door de aannemer. In de werfzone wordt parkeren op de openbare weg niet toegelaten, behalve als uw oprit tijdelijk niet toegankelijk zou zijn, maar dan wordt u door de aannemer op de hoogte gebracht.

De aannemer zal met de huisvuilophaler de nodige afspraken maken voor het ophalen in de werfzone en zal de bewoners in de werfzone hierover informeren via zijn bewonersbrief.

Hulpdiensten die ter plekke moeten zijn krijgen steeds doorgang.

Flankerende maatregelen

Ook voor bewoners die zich niet rechtstreeks in de werfzone bevinden zijn er tijdelijke veranderingen. Er worden immers enkele flankerende maatregelen genomen om sluipverkeer in omliggende straten te vermijden en een vlotte doorgang van de hulpdiensten te garanderen:

In volgende straten wordt éénrichtingsverkeer ingesteld:

 • tijdens fase 1: Kalverstraat - Sint Amandusstraat - Trompestraat - Ooikestraat - Kelderstraat - Cieskensstraat - Vaddenhoek - Fonteinstraat
 • tijdens fase 2: Kerkkouterstraat - Pruimelstraat - Ooikestraat - Kelderstraat - Loweg

In volgende straten wordt de snelheid beperkt tot 50 km/U: Kalverstraat - Ooikeplein - Sint Amandusstraat - Trompestraat - Ooikestraat - Kelderstraat - Cieskensstraat - Vaddenhoek - Fonteinstraat - Pruimelstraat - Loweg

In volgende straten wordt een tonnagebeperking (tot 3,5ton) ingesteld: Galgestraat - Kapelstraat - Nokerepontweg - Varentstraat - Kleinestraat - Wildendriesstraat - Ooikestraat - Gersstraat - Karmstraat -  Meirhaegstraat - Vrankaartstraat - Stoofstraat - Hulstehoekstraat - Dombos - Heuzelstraat - Ooikeplein - Sint-Amandusstraat - Kerkkouterstraat - Vlaamse Ardennenstraat - Bavegemstraat - Rottestraat - Keistraat - Trompestraat - Vondelstraat - Pareelstraat - Peperstraat - Moregemplein - Volkaartbeekstraat - Biesvijverstraat - Ooikestraat - Kelderstraat - Cieskensstraat - Vaddenhoek – Fonteinstraat.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen

www.meldpuntwegen.be