Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing wegdek Houtlaan

Vernieuwing wegdek Houtlaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beƫindigd

Provincie

Plaats

Weg

N12

We zorgen voor een vernieuwing van het wegdek van de Houtlaan (N12), van het kruispunt met de Turnhoutsebaan (N112) in Schilde tot het kruispunt met de Merksemsebaan (N120) in Wijnegem. Daarnaast wordt een uniform snelheidsregime van 70 kilometer per uur op de N12 ingevoerd. De werken starten op vrijdagavond 22 september en zullen drie weekends duren. Doorgaand verkeer op de N12 blijft steeds mogelijk in beide richtingen via versmalde rijstroken. Voor bepaalde bewegingen gelden er plaatselijk omleidingen.

Wat en waarom?

Onderhoud wegdek en uniform snelheidsregime

Om de verkeersveiligheid en het rijcomfort te verbeteren, voeren we onderhoudswerken uit aan het wegdek van de Houtlaan richting Wijnegem, van het kruispunt van de N12 en de Merksemsebaan (N120) in Wijnegem tot het kruispunt met de Turnhoutsebaan (N112) in Schilde. Daarbij passen we ook het wegbeeld aan: de rijstroken worden versmald richting Wijnegem en het snelheidsregime wordt in beide richtingen teruggebracht naar 70 kilometer per uur. Zo voeren we een uniform snelheidsregime in op de N12.

Timing en impact?

Werken gedurende drie weekends, omleidingen voorzien

De werken op de N12 nemen drie weekends in beslag en starten op vrijdag 22 september. Onder 'Timing en omleidingen' vind je een overzicht van de planning en de impact van de ingrepen per weekend. De werfzone blijft steeds doorlopend afgesloten van vrijdagavond 22.00 tot maandagochtend 06.00 uur. Wanneer er geen werfactiviteit is, kan je overal doorrijden op de Houtlaan.

Houtlaan (N12) overzicht weekends

Overzicht van de werfsituatie per weekend.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Antwerpen

Contactformulier