Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing Zuidlaan (N417) en fietspadenproject Wetteren

Vernieuwing Zuidlaan (N417) en fietspadenproject Wetteren

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N417

Een groene, veilige toegangsweg tot Wetteren. Dat is wat we met de vernieuwing van de Zuidlaan voor ogen hebben. Wellicht in 2022 start het Agentschap Wegen en Verkeer met de vernieuwing van die Zuidlaan. Daarbij geven de weg een volledige make-over tussen de Bloemluststraat en de Jan Broeckaertlaan. Aquafin maakt van de gelegenheid gebruik om onder de weg een gescheiden rioleringsstelsel aan te leggen. En er is meer! Want door investeringen van de Vlaamse regering vernieuwen we niet alleen de fietspaden in het vernieuwde deel van de Zuidlaan maar wel langs de volledige Zuidlaan. 

 

Wat en waarom?

wat

Vooral voor fietsers en voetgangers is de Zuidlaan op vandaag geen veilige weg. Getuige daarvan zijn de vele ongevallen die er met zwakke weggebruikers gebeuren. Met die situatie maken we komaf. Langs de volledige Zuidlaan leggen we nieuwe fietspaden aan. 

Tussen de Bloemluststraat en de Victor Van Sandelaan richten we de weg volledig opnieuw in. Bij die herinrichting staan verkeersveiligheid en een aangenamere, groenere omgeving centraal. We leggen groene middenbermen aan en planten er nieuwe bomen.  Het nieuwe, gescheiden rioleringsstelsel moet helpen overstromingen te vermijden en onze waterlopen properder te houden.

Lees meer onder ‘Toekomstbeeld’.

Timing en impact?

De start van de werken is nu voorzien tin maart 2022 en zal duren tot eind 2023. Maar voor de schop in de grond gaat, moeten we nog een omgevingsvergunning aanvragen. Die is nodig om de werken te mogen uitvoeren. Eens we die vergunning hebben, zoeken we een aannemer die de werken kan uitvoeren. 

toekomstbeeld 1