Overslaan en naar de inhoud gaan

Vervanging brug Wijnegemsteenweg over E313 in Wommelgem

Timing en fasering

Timing en fasering

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

E313

Verloop van de werken

Vertraging fietsbruggen

Omwille van een grote vertraging bij de producent van de prefab brugliggers konden deze pas in de lente/zomer 2023 geplaatst worden. Daarna volgde de afwerking tot begin januari 2024. 

Opening wegbrug als fietsstraat

Omdat de naastliggende fietsbruggen pas medio 2023 geplaatst kunnen worden, kregen fietsers sinds eind november een plaats op de rijweg. Voor de veiligheid van de fietser werd de Wijnegemsteenweg tussen de Uilenbaan en de Koralenhoeve ingericht als een fietsstraat. 

Aanpassing kruispunt met Koralenhoeve

De aanpassingen op het kruispunt van de Wijnegemsteenweg met de Koralenhoeve, aan de zuidkant, werden tussen begin mei en half juni uitgevoerd. Het kruispunt was toen volledig afgesloten. 

Bouw middenpijler E313

Begin april bouwden we de middenpijler van de nieuwe brug in de middenberm van de E313. Omdat we voor deze werken in beide richtingen rijstroken op de E313 moesten innemen, werden deze werken tijdens de paasvakantie uitgevoerd.

Afbraak oude brug in nacht van 19 maart 2022

Omdat de nieuwe brug op de plaats van de bestaande brug komt, moesten we de oude brug eerst afbreken. Dat gebeurde tijdens de nacht van 19 op 20 maart. Bekijk hier het filmpje.