Overslaan en naar de inhoud gaan

Vier dagen onderhoudswerken op Bredabaan in Merksem

Vier dagen onderhoudswerken op Bredabaan in Merksem

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N1

Van maandag 28 tot en met donderdag 31 maart 2022 voert een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit op de Bredabaan (N1) in Merksem. Tussen de kruispunten met de Merksemheidelaan en de Horstebaan wordt het asfalt van de rijweg vernieuwd in de richting van Kapellen/Brasschaat.

Wat en waarom?

Vernieuwing wegdek

Het wegdek van de Bredabaan is plaatselijk versleten en aan een onderhoudsbeurt toe. De werfzone situeert zich tussen de kruispunten van de Bredabaan met de Merksemheidelaan en de Horstebaan. Er wordt enkel gewerkt op de rijweg in de richting van Kapellen/Brasschaat. De bovenste laag asfalt wordt eerst afgefreesd en vervolgens vervangen door een nieuwe laag asfalt. Aansluitend worden ook de nodige nieuwe wegmarkeringen aangebracht.

Timing en impact?

Verkeershinder

De werken starten vanaf maandag 28 maart en zullen vier dagen duren, tot en met donderdag 31 maart. Tijdens deze periode blijft de Bredabaan steeds open, maar het gemotoriseerd verkeer richting Kapellen/Brasschaat moet ter hoogte van de werfzone over één rijstrook passeren.

De werken gebeuren in twee fases waarbij op maandag 28 en dinsdag 29 maart eerst de rechterrijstrook wordt ingenomen. Tijdens deze fase zijn de handelszaken met opritten langs de Bredabaan niet bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer. Er wordt een omleiding naar de parking van Winkelstap Merksem voorzien via de Merksemheidelaan en de Van Praetlei. Het winkelterrein van Carrefour Schoten blijft bereikbaar, maar niet via de Bredabaan. Bezoekers kunnen de parking enkel bereiken via de Horstebaan.

Tijdens fase twee, op woensdag 30 en donderdag 31 maart, wordt de linkerrijstrook van de Bredabaan ingenomen en zijn de handelszaken langs de Bredabaan opnieuw normaal bereikbaar.

Voor fietsers is er geen hinder. Het fietspad van de Bredabaan blijft steeds vrij.

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele info vindt u steeds op deze webpagina.