Overslaan en naar de inhoud gaan

Vier weekends zware hinder op E19 ter hoogte van Antwerpen-Noord en complex Kleine Bareel

Vier weekends zware hinder op E19 ter hoogte van Antwerpen-Noord en complex Kleine Bareel

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

E19

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert onderhoudswerken uit aan het wegdek van de E19 ter hoogte van het knooppunt Antwerpen-Noord en het op- en afrittencomplex Kleine Bareel (5). De werken worden gespreid over vier weekends. We werken voornamelijk richting Antwerpen, maar ook één weekend richting Nederland. Tijdens de werken moet het verkeer op de E19 over één rijstrook passeren. Er zijn ook afsluitingen van op- en afritten aan het complex Kleine Bareel. Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt voor ernstige hinder. Weggebruikers krijgen de raad om zich vooraf goed te informeren en indien mogelijk de E19 ter hoogte van Antwerpen-Noord te vermijden.

Wat en waarom?

Vernieuwing wegdek

Het wegdek van de E19 tussen knooppunt Antwerpen-Noord en het op- en afrittencomplex Kleine Bareel (5) is aan vernieuwing toe. Het asfalt van meerdere rijstroken wordt vernieuwd om het rijcomfort en de verkeersveiligheid op de E19 te garanderen. De hoofdmoot van de werken situeert zich op de rijrichting naar Antwerpen, maar ook richting Nederland vinden er werken plaats.

Timing en impact?

Vier weekends ernstige hinder op E19

De werken worden gespreid over vier weekends. Tijdens de eerste drie weekends wordt telkens richting Antwerpen gewerkt. Tijdens het laatste weekend werkt de aannemer richting Nederland.

Klik op het plan om te vergroten.

Weekend 1: vrijdag 29 september (21u) tot maandag 2 oktober (05u) - Hinder richting Antwerpen

Deze werken zijn afgerond.

Weekend 2: vrijdag 6 oktober (21u) tot maandag 9 oktober (05u) - Hinder richting Antwerpen

Deze werken zijn afgerond.

Weekend 3: vrijdag 20 oktober (21u) tot zondag 22 oktober (06u) - Hinder richting Antwerpen

Deze werken zijn afgerond.

Weekend 4: voorjaar 2024 - Hinder richting Nederland

  • Het verkeer op de E19 richting Nederland rijdt ter hoogte van de werfzone over één rijstrook.
  • De afrit Kleine Bareel richting Nederland is afgesloten. Het verkeer voor de afrit wordt omgeleid naar het complex Sint-Job-in-'t-Goor (4) om daar te keren richting Antwerpen en zo de afrit Kleine Bareel te nemen.
  • Geen hinder voor het verkeer richting Antwerpen.

Ter hoogte van de werfzone wordt de maximaal toegelaten snelheid tijdelijk verlaagd naar 50 kilometer per uur.

Vermijd de omgeving

Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt ervoor dat de werkzaamheden, hoewel ze in het weekend plaatsvinden, toch ernstige verkeershinder met zich mee zullen brengen. Weggebruikers houden best rekening met stevige filevorming en oplopende wachttijden, zeker overdag. Het Verkeerscentrum raadt aan om de E19 ter hoogte van Antwerpen-Noord maximaal te vermijden. Verkeer van/naar Nederland kan bijvoorbeeld omrijden via de A12 tussen Antwerpen en Bergen-op-Zoom.

Meer info

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele informatie over de geplande werken op de E19 is steeds beschikbaar op deze webpagina. Informatie over de actuele verkeerssituatie is raadpleegbaar via de website van het Vlaams Verkeerscentrum: www.verkeerscentrum.be.