Overslaan en naar de inhoud gaan

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N35f

Hinder tijdens fase 1 (mei 2020 - eind mei 2021)

De hinder tijdens deze fase blijft beperkt. Iedereen blijft steeds bereikbaar tijdens de werken. 

Hinder voor het autoverkeer

  • De Marie Declerckstraat, de nieuwe verbinding tussen de IJzerdijk en de Kapellestraat, is helemaal afgewerkt. Vanaf vrijdag 2 april wordt ze definitief opengesteld voor het verkeer. Vanaf dan moet het verkeer dus niet langer de omleiding via de Sint-Jacobsstraat volgen. 
  • Er zal extra verkeer zijn omwille van grondtransporten, in het bijzonder aan het kruispunt van de Kaaskerkestraat (N35) met de IJzerdijk, de IJzerdijk zelf en het bedrijventerrein Heernisse. Om de hinder te beperken, is er eenrichtingsverkeer ingesteld voor het werfverkeer. 

Hinder voor fietsers

Tijdens de eerste fase zijn er wel enkele omleidingen voor fietsers: 

  • Fietsers komende van Nieuwpoort op de Frontzate worden omgeleid via de N35 Kaaskerkestraat om vervolgens naar het centrum of Kaaskerke te rijden.
  • Fietsers komende van De Panne via het fietspad langs de spoorweg worden ter hoogte van de Vlavaart afgeleid via de Wagenmakerijstraat naar de N35 Kaaskerkestraat. 
  • Fietsers komende van Diksmuide op de Frontzate worden omgeleid via de N35 naar Kaaskerke om van daaruit verder de Frontzate te nemen richting Nieuwpoort.
  • Aan de IJzerdijk is de nieuwe weg sinds begin april afgewerkt en toegankelijk voor fietsers. Wie van Diksmuide komt langs de IJzerdijk, moet verplicht via de nieuwe weg fietsen. Fietsers richting Diksmuide kunnen de bestaande weg volgen, maar moeten op de aansluiting met de nieuwe parallelweg voorrang geven aan het gemotoriseerd verkeer dat van de nieuwe weg komt. 

Zodra we meer zicht hebben op de verkeershinder tijdens de volgende fases, leest u dat op deze webpagina.